Haberler

Visa Europe ile 23 Üye Türk Bankası "Ergenlik Dönemi Çocuklarda Toplumsal ve Zihinsel Gelişim" Paneli Düzenledi

Visa Europe ile 23 Üye Türk Bankası Tarafından Başlatılan "Renkli Ufuklar" Projesi Kapsamında İstanbul'da "Ergenlik Dönemi Çocuklarda Toplumsal ve Zihinsel Gelişim" Konulu Panel Düzenlendi.

Visa Europe ile 23 üye Türk bankası tarafından başlatılan "Renkli Ufuklar" Projesi kapsamında İstanbul'da "Ergenlik Dönemi Çocuklarda Toplumsal ve Zihinsel Gelişim" konulu panel düzenlendi.

Panelde ergenlik çağındaki çocukların öğrenme süreçleri ve bu süreçlerden kaynaklanan sorunlar tartışıldı.

Açılış konuşmasını Visa Europe Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman'ın yaptığı panele Prof.Dr. Sami Gülgöz, Dr. Nevin Dölek ve gazeteci Serdar Akinan konuşmacı olarak katıldı. Panelin yönetimini gazeteci Nurcan Akad üstlendi. Panelde, Renkli Ufuklar kapsamında programları yürüten Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) yöneticileri İbrahim Betil (TOG) ve Nurdan Şahin de (TEGV) birer konuşma yaptı.

Visa Europe Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman konuşmasında, ergenlik çağının ilk yıllarının yaşamın en kritik dönemi olduğunu vurguladı ve "Renkli Ufuklar" projesinde bu döneme odaklandıklarını belirtti.

Berna Ülman, çocukların çevrelerindeki imkanların farkına varabilmesi ve bu olanakları değerlendirebilmesi, kendileri ve ülkeleri hakkında vizyon kazanması, kendi seçimlerini yapabilen bireyler olması için uygun ortam ve araçları onlara sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

"Renkli Ufuklar" kapsamındaki "Düşünebilen Çocuklar" programını geliştiren uzmanlardan Prof. Dr. Sami Gülgöz ise "düşünen ve sorgulayan" bireylere ulaşmak için eğitimin odağında doğru sorular olması gerektiğini söyledi. Öğrencilerin nasıl öğrendiği ve niçin öğrendiği sorusunu gözden kaçırdığımızı ifade eden Gülgöz, şöyle konuştu: "Bilgi yüklü bir eğitimle değişen toplumsal koşullara ayak uydurabilen, düşünen, sorgulayan bireylerden oluşan bir toplum oluşturamadık; daha çok otoritelerin söylediklerini, gazetelerin yazdıklarını, televizyonda gösterilenleri doğru kabul eden, babadan kalma, kulaktan dolma ile yetinen, dogmalara kolay kapılan insanlar yetiştirdik. Çabamız, bunun değiştirilmesi yönündedir."

Dr. Nevin Dölek de, ilköğretim ve lise yıllarında çocukların zorlayıcı yaşam görevleri ile karşı karşıya olduğunu ve bunlardan birinin mesleki amaçların belirlenmesi olduğunu belirtti.

Bu sebeplerden dolayı meslek seçiminin şansa bırakılmaması ve kariyer planlama sürecine erken yaşta başlanması gerektiğini vurgulayan Dölek, şöyle konuştu: "İlköğretim ikinci kademe öğrencilerine yönelik kariyer gelişimi programları temel olarak kendilik bilgisi, mesleki ve eğitim araştırması ve kariyer planlaması alanlarında özel bilgiler, beceriler ve farkındalık geliştirmeyi amaçlamalıdır"

Panelde gazeteci Serdar Akinan, kent kültürünün medyanın da güçlü etkisiyle toplumun farklı sosyo ekonomik dilimlerindeki ergenleri nasıl etki altına aldığını gözlemlerinden yola çıkarak ele aldı.

Visa Europe ve 23 üye Türk bankası tarafından işbirliği içinde başlatılan "Renkli Ufuklar" Projesi ilköğretim çağındaki çocukların hayatın sunduğu farklı ve yeni imkanları görüp değerlendirme becerileri kazanması, kendileri ve ülkelerine ilişkin vizyonlarını geliştirmesini hedefliyor.

Projede Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ilk kez bir kurumsal sosyal sorumluluk girişiminde bir araya geliyor.

Renkli Ufuklar Kampanyası, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından tasarlanan "Düşünebilen Çocuklar" ve"Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum" ile TOG tarafından tasarlanan "Nesilden Nesile" olmak üzere üç programı kapsıyor.

Projede bir yıl içinde toplam 11 bin çocuğun programlara katılımının sağlanması hedefleniyor. "Renkli Ufuklar", Visa Europe ve üye Türk bankaları tarafından yılda bir milyon YTL üzerinde kaynakla desteklenecek.

(SM-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title