Haberler

Virüslü Maille İnteraktif Banka Dolandırıcılığı Şebekesi Çökertildi

Mali Polisin, İstanbul'da 7 İlçede Düzenlediği Operasyonda, Mail Adreslerine Gönderdikleri Virüsle Müşterileri Hesaplarına Giren ve Bu Şekilde İnteraktif Banka Dolandırıcılığı Yaptığı İddia Edilen Şebeke Çökertilirken, 13 Kişi Gözaltına Alındı.

Mali polisin, İstanbul'da 7 ilçede düzenlediği operasyonda, mail adreslerine gönderdikleri virüsle müşterileri hesaplarına giren ve bu şekilde interaktif banka dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen şebeke çökertilirken, 13 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Sarı Yıldız" kod adlı operasyon kapsamında Avcılar, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece başta olmak üzere 7 ilçede eş zamanlı olarak 7 ayrı adrese baskın yaptı. Baskınlar sonucu mail adreslerine virüs gönderip müşterilerin banka hesap numaralarının şifrelerini öğrenerek para çektiği iddia edilen 13 kişi yakalandı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, 43 adet çeşitli kurumlara ait mühür, 90 adet isimsiz Milli Eğitim Bakanlığı meslek lisesi diploması, 30 adet nüfus cüzdanı, 5 adet sürücü belgesi, 7 adet bankamatik kartı, çok sayıda motorlu araç tescil ve motorlu araç trafik belgesi, 20 adet bilgisayar, çok sayıda Milli Eğitim Bakanlığı kalfalık ve ustalık belgesi, 1 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda sahte evrak ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların dikkat çekmemesi için bankalardan genelde 5 bin YTL'nin altında 4 bin 900 YTL civarı para çektikleri ifade edildi. Zanlılardan S.E. ve Ö.E.'nin kardeş olduğu, bir diğer kardeşlerinin de benzer suçlardan tutuklu bulunduğu öğrenildi. Zanlılardan "hacker" olduğu belirtilen S.D.'nin ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden terk olduğu belirtildi.

Çok sayıda sahte kimlik, ehliyet, diploma basıp sattıkları belirtilen zanlıların interaktif banka dolandırıcılığı yoluyla yaklaşık olarak 1 milyon YTL haksız kazanç elde ettiği, henüz tam olarak tespit edilmeyen rakamın daha da yüksek olabileceği öğrenildi.

Zanlılar Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetten çıkışta basın mensuplarının sorularına zanlılardan birinin "Bankaların faiz çok yüksek, ondan dolayı dolandırdık" şeklinde cevap vermesi dikkat çekti.

(YM-ED-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title