Haberler

Viranşehir İlçesinde Modern Hububat Kompleksi Açılıyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi Tarafından Yaptırılan Türkiye'nin En Büyük Hububat Kompleksi 23 Haziran Cumartesi Günü Açılacak.

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin en büyük Hububat Kompleksi 23 Haziran Cumartesi günü açılacak.

Viranşehir Belediyesi tarafından yapılan ve 58 dönüm arazi üzerine kurulu buğday pazarı kompleksinde, 16 metrekarelik 176 adet satış bürosu, 40 metrekarelik 176 adet hububat ambarı, toplantı salonu, laboratuar, çay ocağı, sosyal tesis kıraathane, lokanta, fırın, kasap, manav, mescit, bay-bayan WC , depo, 60 tonluk 2 adet kantar, 10 bin metrekare yeşil alan, 150 araçlık otopark, 50 araçlık Tır parkı bulunuyor.

Belediye Başkanı Emrullah Cin, "İlçemiz tarım arazisi bakımından oldukça zengin. Her yıl binlerce ton buğday, arpa ve mercimek yetiştiriliyor. Bunların pazarlanması, depolanması ve diğer illere gönderilmesi ciddi bir sorundu. Eski buğday pazarı ihtiyacımıza cevap vermiyordu. Halkımızın desteği ve emeğiyle yüzyıl sonrası ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte bir hububat kompleksi inşaatına başladık.Hiç bir yerden tek kuruş borç almadan iki yıl gibi kısa sürede bitirdik. Bu kompleks sadece ilçemize değil, bölge ekonomisine de canlılık katacak. Çünkü üretici bu kompleks sayesinde Türkiye'nin değişik illerine ürününü daha rahat satabilecek, Ortadoğu'ya ihracat yapabilecek. Bu nedenle tesisin açışlında her kesimden insanlarımız görmek istiyoruz" diye konuştu.

(ŞÇ-ST-Y)

16.06.2007 15:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kültür Sanat Spor Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title