Haberler

Vinç İşletmecileri ve Ağır Yük Taşıyıcıları Dertli

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye'de İlk Kez Kurulan Vinç İşletmecileri ve Ağır Yük Taşıyıcıları Derneği'ni (Vinçder) Ziyaret Etti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye'de ilk kez kurulan Vinç İşletmecileri ve Ağır Yük Taşıyıcıları Derneği'ni (VİNÇDER) ziyaret etti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'a bilgi veren Vinçder Başkanı Muhsin Aydın, sektörde yaşanan kalifiye eleman sıkıntısından şikayet etti. Dernek üyelerinin inşaat sektörü, tersaneler, fabrikalar ve limanlarda yük indirme ve bindirme faaliyetleri bulunduğunu anlatan Aydın, sektörde yaşanan eleman sıkıntısında dolayı 2 milyon Euroluk vinçleri kamyon şoförlerine emanet etmek zorunda kaldıklarını söyledi. 150 milyon dolarlık makine parkına sahip olduklarının altını çizen Aydın, 300-400 tonluk ağırlıkların taşınması sırasında yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, "1970'li yıllarının Karayolları Kanunu'na göre bu yükleri taşımamız neredeyse imkansız hale geliyor. Milyonlarca dolar harcayarak yatırım yapan fabrikalar, parçalarının bu sebeplerden dolayı geç kalması yüzünden büyük zarara uğruyor. 1970 yılının teknolojisini göre düzenlenen kanun yüzünden günlerce yollarda zaman kaybediyoruz" dedi.

Türkiye'de bin ton ağırlığındaki yükleri taşıyabilecek büyüklükte vinçlerini bulunduğu, Bursa'da ise bu rakamın 700 ton olduğunu belirten Aydın, bin 200 kişinin istihdam edildiği sektörde vasıflı eleman yetiştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını, önümüzdeki eğitim yılında ise iş makinesi operatörlüğü bölümünün Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi'nde açılacağını bildirdi.

Operatörlerin dernek tarafından belirli eğitimlerden geçirilerek belgelendirildiği, belgesi olmayan vatandaşların bundan böyle operatör olarak çalışamayacağını söyleyen Aydın, "Dünyada iş makineleri kullanımında en fazla kaza Türkiye'de yaşanıyor. Bu hem insanları hem de firmaları zor durumda bırakıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol neticesinde Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi'nde iş makinesi operatörlük bölümü açılmıştır. Bu sayede büyük bir istihdam oluşturmayı planlıyoruz. İş makinesi operatörlüğü bölümünü ilk eğitim öğretim döneminde fiilen başlayacaktır" diye konuştu.

Vali Harput, Bursa'da böyle bir potansiyelden insanların haberi olmadığını söyledi. Harput, "Bu derneğin kurulması ile bu sektörde çalışanların ihtiyaçları problemleri daha koordineli ve ciddi biçimde ele alınacak. 150 milyon dolarlık potansiyel ve bin 200 kişi ile çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Bir sorunun çözülmesi için o sorunun varlığından haberdar olmanız gerekiyor. Endüstri meslek lisesinde açılacak bölüm ile eleman sıkıntısın sona ereceğini düşünüyorum. Bana bir çok iş adamı kaliteli eleman bulamamaktan şikayet ediyor. Vatandaşlar ise iş bulamamaktan yakınıyor. Bursa'da bundan böyle ihtiyaç duyulan meslekler için bölümler açılacaktır" diye konuştu.

(AOA-MŞ) 05.03.2008 17:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title