Haberler

Vilayetler Hizmet Birliğinin 36. Olağan Genel Kurulu Toplandı

Vilayetler Hizmet Birliğinin 36.Olağan Genel Kurulu, Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi Tesislerinde valiler, il genel meclis başkanları ve üyelerinin katılımı ile toplandı.

Vilayetler Hizmet Birliğinin 36. Olağan Genel Kurulu, Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi Tesislerinde valiler, il genel meclis başkanları ve üyelerinin katılımı ile toplandı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Kurul'da konuşan Ankara Valisi ve Vilayetler Hizmet Birliği Başkanı Alaaddin Yüksel, kurumsallaşmaya ağırlık verdiklerini ve bu noktada norm kadro, performans kriterleri ve muhasebe sistemlerini kullanmada hassas olduklarını ifade ederek, uluslararası bir kuruluşla yürüttükleri mali denetim çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Vali Yüksel, Vilayetler Hizmet Birliğinin tanıtımına büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Vilayetim' dergisiyle bu bağlamda şimdi çok önemli bir boşluğu doldurduğumuzu düşünüyorum. Özel idarelerin sesi olan bu derginin işlevini en iyi şekilde yerine getirmesinde verdiğiniz desteklerden ve tanıtım ile paylaşımda bir umut olan dergimize sahip çıktığınız için teşekkür ederim" dedi.

Vali Yüksel, eğitim faaliyetlerini geliştireceklerini ve ulusal, uluslararası ve yerel yönetimlerle iş birliği yaptıklarını söyledi. "Avrupa Konseyi Parlamenterler Birliği Yerel Yönetimler Birliği ile Vilayetler Hizmet Birliğinin ilişkisinin başlatıldığını, üyelerin gruplar halinde Avrupa Birliği işbirliği içerisinde Brüksel ve Strasbourg'da ziyaretlerde bulunduğunu belirten Vali Yüksel "Avrupa Birliği programlarının artarak devam edeceğini" söyledi.

Vali Yüksel konuşmasının sonunda tadilat, tamirat ve bakım işleri tamamlanan vilayet evleri ile ilgili bilgiler de vererek "Daha kaliteli ve konforlu hizmet verebilmek için gerçekleştirdiğimiz restorasyonlar başarıyla tamamlanmıştır. Vilayetler Evleri; farkı ve kalitesi, üst düzey hizmet anlayışlarıyla yeni bir tarz kazandıracak ve farklılığını ortaya koyacaktır" dedi.

Hizmet içi eğitim olgusunun birliğin karakteri olması gerektiğini söyleyen Vali Yüksel, 2012 yılında gerçekleştirilen 16 seminerde binden fazla il genel meclis üyesi, il özel idareleri daire başkanı, şube müdürleri, mühendis ve teknik nitelikli personele eğitim verildiğini söyledi.

Vilayetler Hizmet Birliği 36'ıncı Genel Kurulu, gündeminde bulunan konuların müzakereleri yapılarak, alınan kararlar ile yeni dönem Encümen üyelikleri seçimlerinin yapılması ile sonuçlandı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Alaaddin Yüksel Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title