Haberler

"VİKO&Marmara Üniversitesi Tasarım Projesi Final Kokteyli Gerçekleşti"

Güncelleme:

Bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından birisi de üniversite-sanayi işbirlikleridir.

Bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından birisi de üniversite-sanayi işbirlikleridir. Üniversitelerde elde edilen temel ve teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesine önemli katkılar sağlayan bu işbirlikleri öğrencilerin hayat başarılarına ve iş yaşamına değer katan
çok önemli proje ortaklıkları sağlar. Ülkemizde sanayi ve üniversiteler arasında işbirliği ve dayanışma istenen seviyelerde olmadığı gerçeğine rağmen, VİKO AR-GE Merkezi bu anlamda örnek projelere imza atıyor. Yalnızca yaşam alanlarımıza değil, geleceğimizin teminatı gençlerimizin de ufkuna aydınlık katan VİKO, Marmara Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü ile gerçekleştirdiği projenin final kokteylini gerçekleştirdi.

VİKO, genç beyinlerin içindeki potansiyeli ortaya çıkarmak ve üniversiteler ile işbirlikleri oluşturmak amacı ile hayata geçirdiği projelerin bir yenisini daha Marmara Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü ile gerçekleştirdi. "Topraklı Fiş"temalı projenin final kokteyli Marmara Üniversitesinde, VİKO yöneticileri, akademisyenler ve öğrencilerin hazır bulunduğu bir organizasyonla tamamlandı. Marmara Üniversitesi proje yöneticisi ve End. Ürünleri Tasarım Bölümü Yrd. Doç Dr. Arslan Özbiçer"Tasarımla üretimi birlikte ele alan endüstri kuruluşları ile işbirliği yapmak bölümümüzün en büyük hedefleri arasında yer almaktadır. Bu proje ile henüz eğitim aşamasında olan öğrenciler, profesyonel veriler doğrultusunda tasarım yapma deneyimi yaşadılar. Tasarımın artı bir değer olduğu yaklaşımı ile bölümümüz öğrencilerine katkıda bulunan VİKO'ya çok teşekkür ederim "dedi.

"Öğrencilerin Endüstri Deneyimi Kazanmalarına İmkan Tanıyoruz "

Üniversiteler ile sanayi kuruluşları arasında köprü kurmak gerektiğini vurgulayan VİKO Ar-Ge Merkezi Direktörü Orhan Ünal,"İnovatif tasarımlar ile fark yaratma günümüz dünyasının yeni arayışları arasında yer alıyor. VİKO olarak üniversite-sanayi işbirliğine her zaman çok önem verdik. VİKO olarak bu kapsamda rol model olmaya gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar Sakarya
Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ile çok değerli proje işbirlikleri gerçekleştirdik. Marmara Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz "Topraklı Fiş" temalı bu proje ile öğrencilerin endüstri deneyimi kazanmalarına imkan tanıdık. Öğrencilerimizin proje yolculuğuna kattığı farklı bakış açıları bizlere de heyecan verdi"dedi.

"Öğrencilerin Profesyonel Deneyimlerini Arttırmak Bizim İçin Mutluluk Verici "

VİKO Genel Müdürü Nusret Kayhan Apaydın, "Bu proje ile geleceğin tasarımcılarının keşif yolculuklarına eşlik etmek bizleri çok mutlu etti. Genç endüstri ürünleri tasarımcısı adaylarının endüstri kuruluşlarının gerçek tasarım sorunlarıyla karşılaşmalarını, endüstrinin ciddi çalışma ve üretim koşullarıyla tanışmalarını sağlayarak profesyonel deneyimlerini artırmak bizim için mutluluk vericiydi.

Projeye katkı sağlayan başta Marmara Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarım bölümünün değerl akademisyen ve öğrencileri ile VİKO yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Program VİKO ve Üniversite temsilcilerinin karşılıklı teşekkür plaketleri ve öğrencilere hediye takdimi ile son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmara Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title