Haberler

Vietnam'a İlk Ziyaret Yıldırım'dan

Başbakan Binali Yıldırım, Vietnam'ı ziyaret edecek ilk Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olacak.

Başbakan Binali Yıldırım, Vietnam'ı ziyaret edecek ilk Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olacak. Başbakan Binali Yıldırım'ın Ağustos ayının son haftasında Vietnam'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Türkiye ile Vietnam arasındaki diplomatik ilişkiler 1978 yılında kuruldu. Türkiye'nin Hanoi'de, Vietnam'ın da Ankara'da Büyükelçilikleri bulunuyor. Türkiye ile Vietnam arasındaki ilişkiler başta ekonomi ve ticaret olmak üzere her alanda gelişiyor.

Bugüne kadar, ne Vietnam'dan Türkiye'ye, ne de Türkiye'den Vietnam'a Cumhurbaşkanı veya Başbakan düzeyinde bir ziyaret gerçekleşmedi. Başbakan Binali Yıldırım, bu alanda bir ilki gerçekleştirecek.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi, 2000'li yılların başında 100 milyon ABD Dolarının altında iken, 2014 yılında yaklaşık 2.2 milyar ABD Dolarına ulaştı. Başbakan Binali Yıldırım'ın işadamları heyetiyle Vietnam'a gerçekleştireceği ziyarette, ticaret hacmini arttıracak adımlar ile Vietnam lehinde olan ticaret dengesini değiştirmeye dönük anlaşmaların yapılması hedefleniyor.

Türkiye Vietnam'dan elektrikli cihazlar, kazan-makine cihazları, dokumaya elverişli suni ve sentetik lifler, ayakkabı, sentetik ve suni devamsız lifler, pamuk ve örülmemiş giyim eşyaları ithal ediyor. Türkiye'nin Vieitnam'a ihracatının başlıca kalemlerini ise meyve ve kabuklu yemişler, pamuk, pamuk ipliği, kahve, çay ve baharatlar, süt ve süt ürünleri, taşlar, alçılar ve çimento gibi ürünler oluşturuyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Binali Yıldırım Vietnam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title