Haberler

Bir Anda Fenomen Olan Karslı Zümran, Çok Şaşkın! "Fenomenlik Bizim İşimiz Değil" Dedi

Güncelleme:

Çalışan kadın olmanın öneminden bahsettiği konuşmasının 1 milyondan fazla izlenmesiyle fenomen olan Zümran Ömür, gösterilen ilgi karşısında şaşkın. Köylü kadın "fenomenlik bizim işimiz değil" diyor.

Çalışan, üreten, ayaklarının üstünde duran kadın olmanın öneminden bahsettiği konuşmasının sosyal medyaya verilmesiyle dikkat çeken ve 1 milyondan fazla izlenen Kars Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı Zümran Ömür, gösterilen ilgi karşısında şaşkın. Videoyu kimin çektiğini bilmeyen Ömür, "Fenomenlik bizim işimiz değil, biz köy kadınıyız" dedi.

İNTERNET FENOMENİ OLDU

Boğaztepe köyündeki Eko Müze'yi ziyaret eden yerli turist kafilesi Zümran Ömür'ün anlattıklarını dikkatle dinliyor. Bir yandan da cep telefonları Zümran Hanım'ın peynir tarihi ve bölgedeki bitki örtüsü hakkında söylediklerini kaydediyor. Buna benzer bir kafilede yer alan bir kişinin kaydederek sosyal medyada paylaştığı bir konuşma Zümran Ömür'ü "internet fenomeni" haline getirdi.

UZUN BİR SÜRE HABERİ OLMADI

Ömür, sosyal medyada kopan bu fırtınadan uzun bir süre haberdar olmadı. Ancak 46 yaşındaki 2 çocuk annesi Ömür, Fransızca cümleler de kurduğu videoya yapılan yorumları ilk kez okurken mutluluğunu gizleyemiyor. Yine de tüm alçakgönüllülüğü ile "Vallahi gelen misafirlerden birisi çekmiş. Kimin çektiğini bilmiyorum. Eline, yüreğine sağlık ama fenomenlik bizim işimiz değil, biz köy kadınıyız" diyor.

İSVİÇRELİ PEYNİR ÜRETİCİSİ İMALATHANE KURDU

Kars'a yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan Boğatepe köyü, Kars gravyer peynirinin de doğum yeri konumunda. Bu bölgeye yaklaşık 100 yıl önce gelen İsviçreli bir peynir üreticisi olan David Moser'in köye peynir imalathanesi kurmasıyla başlıyor her şey. O tarihten sonraki en büyük değişim ise 2007 yılında yaşanıyor. Bu yıl kurulan Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği, tam anlamıyla köyün çehresini değiştiriyor.

KÖYLÜ KADINLAR FRANSIZCA VE YOGA EĞİTİMİ ALIYOR

Köyün kadınları bu derneğin kurulması sonrası başlayan faaliyetler çerçevesinde iletişim kursları, Fransızca eğitimi ve hatta yoga eğitimi dahi aldı. Ailesinin tabiriyle "Zümran Başkan"ın kendini ifade edecek kadar öğrendiği Fransızcanın kökeni ise bu eğitimlere ve eko turizm amaçlı köye gelen Fransızlara uzanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kars Komik - İlginç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

zsx:

Hiç ''çalışmayı bırakıp kendini analığa adayan kadın''ın övüldüğünü görmedim zaten. . Kadını erkekten ayıran en önemli şey olmasına rağmen. . Bu aşağılık kompleksinden ne zaman kurtulacaksınız kadınlar???????azın

12
18
yanıtYanıtla
Gurbet:

Yurdumuzun Güzel insanlari Besmeleyle baslasaniz daha güzel ve bereketli olur

21
6
yanıtYanıtla
İLTERİŞ:

LA OLUM SİZDEN ADAM OLMAZ

yanıt0
yanıt0
Aynur:

Merhaba sizi yürekten kutlu yorum Süpersiniz te brikler

14
1
yanıtYanıtla
Mert:

Gurbet isimli ham softa, kadının yüzündeki saflık, ifadelerindeki içtenlik zaten Allah diyor, Allahı hatırlatıyor, eğer kör değilsen bunu görürsün, ayrıca kör değilsen yine bu topraklardaki nice ağzından besmele düşmeyen münafıkı da görürsün.

5
4
yanıtYanıtla
Mert:

Bu kadını eleştiren acizler kadını fiziksel olarak alt edebiliyorlar (onların anlayacağı şekilde açık yazayım-dövebiliyorlar), ve bu tür haberleri duyunca kadını fikir, bilgi ve beceri olarak alt edemezsek nice olur halimiz telaşına düşüyor zavallılar

3
1
yanıtYanıtla
Mert:

Din bezirganları, yaptığınız saçma sapan yorumlar insanları dinden soğutuyor, sussanız daha hayırlı olacak..

2
2
yanıtYanıtla
gurur:

hemşerimle gurur duydum. tebrikler. . köyde yaşıyor ve kendini çok güzel yetiştirmiş. . eğitimli ve kariyer sahibi birçok kişiden çok daha akıcı ve güzeldi konuşması. takdir ettim bravo.

1
0
yanıtYanıtla
Gurbet:

Mert bey önce düsunun sonra yazin.Bismillah her hayrin basidir! kimin Mümin ve Münafik Oldugunu ALLAH biliyor ve Herkes hesabini Allah vericek.

1
0
yanıtYanıtla
Gurbet:

Mert bey önce düsünun sonra yazin Bismillah Her hayrin basidir.kimin Mümin ve Münafik oldugunuda ALLAH bilir. Herkes Hesabini ALLAHA verecektir

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title