Haberler

Zonguldak'ta "Maden Kazalarına Müdahale" Toplantısı

Zonguldak'ta "maden kazalarına müdahale" toplantısı-TTK Karadon Müessese Müdürü Özçelik: -"İşçileri tahliye edecek başka alternatif kuyularımız da var" İl Emniyet Müdürlüğü ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından "maden kazalarına müdahale" toplantısı düzenlendi.

Zonguldak'ta "maden kazalarına müdahale" toplantısı-TTK Karadon Müessese Müdürü Özçelik: -"İşçileri tahliye edecek başka alternatif kuyularımız da var" İl Emniyet Müdürlüğü ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından "maden kazalarına müdahale" toplantısı düzenlendi.TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıya, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Müessese Müdürü Mustafa Özçelik, TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkan Vekili Ahmet Sarıalioğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve polis memurları katıldı. Toplantıda, kurum yetkilileri tarafından olası bir grizu, göçük, yangın ve benzeri kazalara müdahale sırasında maden ocaklarına ne kadar sürede varılabileceği ve yapılacak işlemler hakkında bilgi verildi. Daha sonra heyet, maden işçilerinin yer altına indiği Karadon Müessesesi Yeni Servis Kuyusu'nda olası bir kazada, tahliye işlemlerinin nasıl yapıldığı konusunda incelemelerde bulundu.Özçelik, burada yaptığı konuşmada, herhangi bir kaza durumunda işçileri asansörlerle tahliye ettiklerini belirterek, "İşçileri tahliye edecek başka alternatif kuyularımız da var. Genelde işçi hareketlerimiz buradan olur. 24 saat boyunca insan ve malzeme nakli buradan yapılır. Gelik ve Çatalağzı beldesinde yer altı maden ocaklarımızdan çıkabilirsiniz. Burası işçi hareketlerinin olduğu bir yerdir" dedi. Öte yandan İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve beraberindekiler, Gelik beldesinde de incelemelerde bulundu. .

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Mustafa Özçelik Zonguldak Osman Ak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title