Haberler

Zeytin Dalı Harekatı'na Destek - İzmir/mersin/

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında görev alan askerlere vatandaşların destekleri sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ( Tsk ) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında görev alan askerlere vatandaşların destekleri sürüyor.

İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, dernekler ve sendikaların çağrısıyla Türk bayraklarını alarak Yalı Camisi önünde toplanan vatandaşlar, harekatta şehit olan askerler için lokma hayrı yaptı, Konak Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın okuduğu duaya eşlik etti.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Başkanı Cüneyd Dayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, TSK'nın Afrin'de tüm uluslararası hukuk kurallarına ve insanlık onuruna yakışır biçimde yürüttüğü terör operasyonunu sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Harekatın herhangi bir ulusa ya da devlete yönelik olmadığını vurgulayan Dayhan, "Bu operasyon, bulunduğu coğrafyada başta Kürt milleti olmak üzere bölgesindeki tüm milletlere eziyet eden terör örgütlerine yönelik bir operasyondur. Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir." dedi.

Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği İzmir Şubesi Başkanı Altan Eyice de harekatın Arap, Kürt ve Türkmen halklarının terör baskısından kurtarılmasına yönelik yapıldığına dikkati çekerek, "Yüce milletimizin kınalı kuzularına güveniyoruz. Onlara İzmir'den selam ve dualarımızı gönderiyoruz." diye konuştu.

Bu arada İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanı Hizmet-İş Sendikası üyeleri de Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanlar için lokma hayrı yaptı.

Hastane bahçesindeki etkinlikte harekatta görevli askerler ve şehitler için dua edildi, daha sonra hastalara ve hasta yakınlarına lokma dağıtıldı.

-Mersin

Mersin'de, bir roman derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerler için dua edilip, mamül dağıtıldı.

Akdeniz Belediyesi ile Mersin Romanlar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Akdeniz ilçesindeki Çetinkaya Camisi'ndeki cuma namazı öncesinde düzenlenen programda, şehitler, gaziler ve görev başındaki askerler için dua edildi.

İlçe Müftüsü İsmail Gülşen'in kıldırdığı namazın ardından Akdeniz Belediyesi ekipleri, cemaate mamül ve meyve suyu dağıttı.

Dernek Başkanı İsmail Nurben, Afrin'de askerlerin vatan için mücadele ettiklerini belirterek, Romanlar olarak yaşadıkları bölgede bu tarz etkinliklerle mehmetçiğe destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Etkinliğe, Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhittin Pamuk da katıldı.

-Mainsa

Cemevinde şehitler için kurban kesildi

Manisa

Manisa Hacı Bektaş-ı Veli Derneğine bağlı cemevinde, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler için kurban kesildi ve hayır yemeği verildi.

Merkez Şehzadeler ilçesi Yeni Köy Mahallesi'ndeki Manisa Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Kültür Merkezindeki cemevinde, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla program düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir açıklama yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yüreklerinin, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerle olduğunu, onlar için dua ettiklerini söyledi.

Operasyona katılan güvenlik güçlerine selamlarını ileten Çelik, şunları dile getirdi:

"Askerlerimiz, biz buralarda rahat yaşayabilelim diye hayatlarını hiçe sayarak cepheden cepheye atlayarak kahramanlık sergiliyor. Küresel emperyalist güçler ülkemiz sınırlarında bir terör koridoru oluşturarak terör belasıyla bizi uğraştırarak kutlu yürüyüşümüzden engellemek istiyor. Kahraman Mehmetçiklerimiz, terör yuvalarını, teröristlerin ve destekçilerinin başlarına yıkıyor."

Çelik, ülkeyi kimsenin bölemeyeceğini ve yıkamayacağını kaydetti.

Türkiye'nin her bölgesinde askerler için dualar edildiğini hatırlatan Çelik, "Yeniköy Mahallesi, Bektaşi vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bir semt. Şu an bir cemevindeyiz. Sadece camilerde değil cemevlerinde de dualar ediliyor. Alevi'si, Sünni'si, doğulusu, batılısı, AK Parti'li, MHP ve CHP'li hep birlikte 'Amin' diyor ve hepimizin yüreği Mehmetçik için atıyor." diye konuştu.

Manisa Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Levent Bolut da Afrin Harekatı'nı yürüten askerlerin milletin göz bebeği olduğunu vurguladı.

Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini ifade eden Bolut, "Gözümüzü kırpmadan canımızı vereceğimizi dost, düşman tüm dünya bilir. 'Her Türk asker doğar' düsturu ile aç, susuz yaşarız ama vatansız yaşayamayız. Pirimiz Hacı Bektaş Veli'nin dediği gibi 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım'. Zaman birlik olma zamanıdır." diye konuştu.

Alevi dedeleri ve Manisa Müftüsü Sinan Cihan tarafından dua edildikten sonra şehitler için kurban kesildi, hayır yemeği verildi.

Programa, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin İzmir Afrin TSK Politika Güncel Haberler

title