Haberler

YPG'li teröristler Suriye'den giden askerlerin önünü kesti: N'olur gitmeyin

Güncelleme:

ABD Başkanı Trump'ın açıklamasıyla Suriye'den çekilmeye başlayan Amerikan askerlerine YPG'li teröristler tepki gösterdi. Bölgede tek başına kalan teröristler, Amerika'nın gitmesiyle korkuya kapıldı. Suriye'yi terk eden ABD askerlerinin önünü kesen YPG'liler "N'olur gitmeyin" pankartı açtı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'çekiliyoruz' açıklaması sonrası ABD askerleri Güvenli Bölge'yi terk etmeye başladı. Amerika'nın gitmesiyle korkuya kapılan teröristler endişe içinde Amerikan askerlerinin gitmesini izliyor. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde ABD Kuvvetleri'ne ait 3 konvoy, Semalke sınır kapısı üzerinden Irak'a geçiş yaparken terör örgütü PKK/ Ypg yandaşı bir grup, konvoyun yolunu kesti. Pankart açan teröristler "N'olur gitmeyin" dedi.

AMERİKA ÇEKİLDİ YPG'LİLER KORKUYA KAPILDI

Barış Pınarı Harekatı devam ederken Türkiye ile Amerika, Suriye mutabakatı yaparak terör örgütü YPG'ye 120 saat çekilme süresi verildi. Salı günü bitecek olan 120 saatlik süreç devam ederken YPG'li teröristler bölgeden çekilmeye devam ediyor. Amerikan askerlerinin de bölgeden uzaklaşmasıyla endişeye kapılan teröristler, askerlerin gitmemesi için elinden geleni yapıyor. ABD konvoyunu durduran teröristler ellerindeki pankartlara "N'olur gitmeyin" yazarak tepki gösterdi.

YPG'li teröristler Suriye'den giden askerlerin önünü kesti: N'olur gitmeyin

AMERİKA IRAK'A ÇEKİLİYOR

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'deki Amerikan askerlerinin çekileceğini açıklamasının ardından en büyük çekilme gece saatlerinde yaşandı. 100'den fazla askeri zırhlı aracın bulunduğu konvoy, Irak'a geçiş yaptı.

AĞIR SİLAH VE MÜHİMMAT TAŞIYAN ONLARCA KAMYON

Amerikan askerlerinin Suriye'den ayrıldığını gösteren görüntüler Suriye ile Irak arasındaki Sahela Sınır Kapısı'nda kayda geçti. Amerikan askerleri Irak'ın Dohuk kentine geçiş yaptı. Amerikan askerlerini taşıyan 100'ü aşkın zırhlı aracın sınırdan geçiş yaptığı kaydedildi. Konvoyda ağır silah ve mühimmat taşıyan onlarca kamyon da bulunduğu belirtildi.

YPG'li teröristler Suriye'den giden askerlerin önünü kesti: N'olur gitmeyin

SAVUNMA BAKANI AÇIKLAMIŞTI

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye'de bulunan bine yakın Amerikan askerinin Irak'a sevk edileceğini ve buradan DEAŞ ile mücadeleye destek vereceklerini belirtmişti. Askerleri Irak'ın batısına yerleşeceğini açıklayan ABD Savunma Bakanı, sayıları yaklaşık bini bulan askerlerin burada 'Irak'ı savunmaya ve DEAŞ'ın bu bölgede yeniden canlanmasını engellemeye' katkıda bulunacağını ifade etmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Suriye YPG Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title