Haberler

Yıldırım'da Kentsel Dönüşüm Hamlesi

Yıldırım'da kentsel dönüşüm hamlesi Sinandede'de 10 bin metrekarelik alana modern ve güvenli 312 daire inşa edilecekBURSA - Yıldırım Belediyesi'nin ilçeyi daha modern ve yaşanabilir hale getirmek hedefiyle sürdürdüğü kentsel dönüşüm hamlesinde büyük bir adım daha atıldı.

Yıldırım'da kentsel dönüşüm hamlesi

Sinandede'de 10 bin metrekarelik alana modern ve güvenli 312 daire inşa edilecek

BURSA - Yıldırım Belediyesi'nin ilçeyi daha modern ve yaşanabilir hale getirmek hedefiyle sürdürdüğü kentsel dönüşüm hamlesinde büyük bir adım daha atıldı. Sinandede Mahallesi'nde özel teşebbüs eli ile gerçekleştirilen kentsel dönüşüm temel atma töreni gerçekleştirildi.

Sinandede Mahallesi yeni modern, ferah ve güvenli konutlara sahip olacak. 10 bin metrekarelik alanda Başolhan İnşaat tarafından 312 daire yapılacak. 2. etabın temeli törenle atıldı. Törende yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün vatandaşların da rızasının alınarak yapıldığının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki plansız ve güvensiz yapılaşma sebebiyle kentsel dönüşümün kaçınılmaz gerçek olduğunu hatırlattı.

"Önemli olan bina yaparken gönülleri de yapmak" diyen Başkan Edebali, "Hak sahibi vatandaşlarımızı güvenle yaşayabilecekleri konutlara kavuşturuyoruz. Burada daha önceden yer alan90 adet çarpık ve plansız yapıların yerini modern ve güvenli konutlar yer alacak. Sinandede Mahallemizde gerçekleştirilecek bu dönüşüm bizim şehir vizyonumuz için ideal bir çalışma" dedi. Kentsel dönüşümü Yıldırım'da ortak paydaşlarla birlikte gerçekleştirme anlamında projenin en önemli adımlardan biri olduğunu belirten Başkan Edebali, "Yaptığımız çalışmalarda hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın en büyük avantajı eski hasarlı binalar yerine güvenli ve sağlam binalarda yaşamak olacak. Yerel yönetim, merkezi hükümet ve özel teşebbüs eliyle bunu gerçekleştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Yıldırım'ı geleceğe taşıyacak kentsel dönüşüm projeleriyle ilçenin çehresini değiştirdiklerini vurgulayan Edebali, "Modern şehirleşme adına yaptığımız çalışmalarda günü kurtarmak için değil geleceğe taşımak amacıyla uygulamalarımızı sürdürüyoruz. Yıldırım'a değer katacak, insanlarımızın ihtiyaç duyduğu projeleri gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ise Yıldırım'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesini takdirle takip ettiklerini belirtti.

Sinandede kentsel dönüşüm projesinin 2. etabı için 471 hak sahibinin rızası alınarak projeye başlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Hakkı Edebali Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çankırı'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Çankırı deprem nerede oldu? Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Yozgat deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title