Haberler

Yavuz Çıkarma Plajı'nda Şafak Nöbeti Tutuldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Yavuz Çıkarma Plajı'nda şafak nöbeti tutuldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Yavuz Çıkarma Plajı'nda şafak nöbeti tutuldu.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıl dönümünde, temsili 50. Alay, o dönem olduğu gibi sahile gelip sancaklarını açarak mücahitlerle buluştu.

Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Başkanı Fevzi Tanpınar, burada yaptığı konuşmada, KKTC'nin bugün burada gururlu ve bağımsız bir devlet olarak durmasının ana vatanının tam desteği sayesinde olduğunu söyledi.

"Nöbetimizi elli yıl da yüz yıl da geçse, Türk askerinin mücahitle ilk kucaklaştığı sahilde tutalım istiyoruz." diyen Tanpınar, Yavuz Çıkarma Plajı'nın, Kıbrıs Türk halkının mücadele ile özgürlük tarihinin en önemli mekanı ve kurtuluş destanının yazılmaya başlandığı kumsal olduğunu belirtti.

Tanpınar, "Tek tek her Kıbrıslı Türkün, özgürlüğün simgesi Yavuz Çıkarma Plajı'nda hakkı vardır, bu nedenle de onu korumaya borcu vardır." dedi.

Şehit Türk askerleri için Kur'an-ı Kerim okundu

Sahnede meşalelerin yakılmasıyla devam eden şafak nöbetine katılan binlerce kişi çıkarmanın yapıldığı sahile indi. Sahildeki iskelede kurulan platformda yapılan sema gösterisinin ardından Din İşleri Başkanlığından 20 din adamı, Barış Harekatı'nda şehit olan Türk askerleri için Kur'an-ı Kerim ve dua okudu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisinin ardından sanatçı Rafet El Roman konser verdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı gemilerin sahildeki halkı aydınlatmaları ile selamladığı etkinlik, sabah ezanının sahilde okunması ve havai fişeklerin atılmasıyla son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Fevzi Tanpınar Politika Güncel Haberler

title