Haberler

Yavru kırlangıçları elleriyle besliyor

Güncelleme:

Yavru kırlangıçları elleriyle besliyor

BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde günlük gezi teknesi işletmecisi hayvansever, yumurtadan çıkıp teknesini mesken tutan yavru kırlangıçlara babalık yapmasıyla gönüllerde taht kurdu.

Gezi teknesini yaz sezonuna hazırlarken, bir kırlangıç kuşunun tekneye yuva yapması ve yumurtlayarak kuluçkaya yatmasının ardından, dünyaya gelen 3 sevimli kırlangıç yavrusu teknenin sahibi Mehmet Pekinli'yi kendilerine gösterdiği büyük şevkat nedeniyle adeta babaları gibi kabullenmiş durumda.

Minik kuşlara adeta babalık yaparak elleriyle besleyen Ayvalık'ın tanınmış bir gezi teknesinin sahibi olan Mehmet Pekinli, muhabirimize yaptığı açıklamada, "Teknemiz kış mevsiminde Ayvalık'ın 'Alibey' olarak da bilinen Cunda Adası'nda bağlıydı. Bu sırada bir dişi kırlangıç teknemize yuva yapmıştı. Yuvada yumurtaların olduğunu gördük. Hiç dokunmadık. Anneleri bu yumurtalara kuluçkaya yattıktan sonra 5 yumurtadan 3'ü çıktı. Aradan 10 gün geçtikten sonra biz Cunda Adası'ndan Ayvalık'a gelerek sahile teknemizi bağladık. Tabi bu kuşların annesi de Cunda Adası'nda kaldı. Bunun üzerine bu yavru kuşlara şırınga ile mama vererek bakmaya başladık. 15 günden bu yana ben bu yavru kırlangıçları şırıngalar yardımıyla et, ekmek, solucan, sinek ve su ile besliyorum. Artık uçabilme seviyesine geldiler. İnşallah bir hafta içerisinde bu sevimli kuşlar uçmaya başlayacak ve bizde bunları doğaya bırakacağız" dedi.

Yavru kırlangıçların yuva olarak benimsedikleri tekneden ayrılmak istememesi halinde, bu canların başlarının tacı olduğunu belirten Pekinli, " Henüz turizm sezonu başlamadığı için herhangi bir tura çıkmadık. Ama inanıyorum ki bu yavru kırlangıçların teknemizde olması müşterilerimizin de hoşuna gidecektir. Mesela, Çarşamba günü ilk turumuzu yapacağız ve kırlangıçlar da bizimle birlikte tura katılacaklar." ifadelerini kullandı.

"Beni babaları yerine koydular"

Ebabil kuşu familyasından olan kırlangıçların Hz. Peygamber'in kılıcının önüne atlayan kuş olduğunu anlatan Mehmet Pekinli, "Rivayete göre; bu kuşlar merhametli insanların evlerine ve işyerlerine yuva kurarlarmış. Merhametli insanlar onlara kıyamazmış. Bizde merhametli olduğumuz için onlara sahip çıkıyoruz. Bu minik canlılar onları elimle beslediğim için bana çok alıştılar. Beni babaları yerine koydular." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Cunda Adası Balıkesir Ayvalık Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title