Haberler

    Venezuela'da Kurucu Meclis Krizi Derinleşiyor

    Amerika kıtasında yer alan 17 ülkenin dışişleri bakanları Venezuela'da yeni oluşturulan kurucu meclisi tanımadıklarını açıkladı.

    Amerika kıtasında yer alan 17 ülkenin dışişleri bakanları Venezuela'da yeni oluşturulan kurucu meclisi tanımadıklarını açıkladı.

    Peru'nın başkenti Lima'da Venezuela'daki krizi tartışmak için biraraya gelen bakanlar ülkede bozulan demokratik düzenin barışçıl müzakereler yoluyla düzeltilmesini istedi. Peru Dışişleri Bakanı Ricardo Luna Nicolas Maduro yönetimini diktatörlük olarak tanımladı:

    "Venezuela'da kurucu meclisin oluşturuması bir kırılma noktasıydı. Burada vurgulamak istediğim, son günlerde yaşanan hadiseler bardağı taşıran son damlalar oldu ve artık Venezuela'da bir diktatörlük hüküm sürmekte."

    Öte yandan Venezuela'da kurucu meclis üyeleri askerlerin de yardımıyla parlamento binasının ana salonunu kullanmaya başladı. Üyeler zırhlı araçlarla sıkı güvenlik önlemleri altında binaya giriş yaptı.

    Buna muhalif milletvekili José Guerra'nın tepkisi sert oldu:

    " Bir grup asker ve kurucu meclisin başkanı parlamentodaki genel kurul salonunu işgal etti. "

    İlk genel kurulunu yapan kurucu meclis üyeleri artık sorumluluğu ele aldıklarını ve bundan sonra ülkenin ana sorunlarını tartışmaya başlayacaklarını bildirdi. Kurucu meclis kendisini ülke yönetimindeki en yetkili kurum olarak ilan etti.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 09 augustus 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Venezuela Lima Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title