Haberler

Van Van'ın Tek Kadın Muhtarı Herkesin Sevgisini Kazandı

Van'da iki dönem erkek rakiplerine büyük fark atarak 10 bin nüfuslu Cuhhuriyet Mahallesi'ne muhtar seçilen Leyla Tanrıtanır (47), mahalllesine yaptığı hizmetler ve kurduğu sıcak diyalog sayesinde 7'den 70'e herkesin gönülünde taht kurdu. Van'ın ilk ve tek kadın muhtarı olduğunu söyleyen Tanrıtanır, Ankara Kamu Derneği ile Samsun Valiliği tarafından da 'yılın en iyi kadın muhtarı' seçildi.

Van'ın Merkez İpekyolu ilçesi 10 bin nüfuslu Cumhuriyet Mahalllesi Muhtarı, evli ve 2 çocuk annesi Leyla Tanrıtanır, kent merkezi ve ilçelere bağlı 630 erkek muhtara karşılık görev yapan tek kadın muhtar. 2009'da yapılan yerel seçimlerde bazı kişilerin 'Kadından muhtar mı olur' dediği Tanrıtanır, 4 erkek adaya karşı yarıştı. Tanrıtanır, rakiplerine fark atarak muhtar oldu. Bir sonraki 2014 yerel seçimlerinde yaptığı güzel hizmetlerden dolayı mahallesindeki seçmenin neredeyse tümünün oyunu alan ve 2 oğlu üniversite mezunu, kendisi de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü'nde okuyan Tanrıtanır, kadınların sorunları, evde bakım hizmeti ve yoksul vatandaşların sıkıntılarına kadar her türlü sorunla ilgilenerek büyük çaba sarf ediyor. Muhtar Tanrıtanır, kışın valiliğin gönderdiği yardım kömürlerini de kendi elleriyle yoksul ailelere dağıtırak sık sık esnaf ve aile ziyaretlerinde bulunuyor. 10 yıldır muhtarlık yapan Tanrıtanır, seçildiği günden bu yana mahallenin aranan kişisi haline geldi.Yaptığı hizmetlerinden dolayı, bir çok ödül olan Tanrıtanır, son olarak Samsun Valiliği ile Kamu Derneği tarafından yılın en iyi muhtarı seçildi.

'KADINDAN ÇOK İYİ MUHTAR OLUR'

Van'ın Cumhuriyet tarihindeki tek kadın Muhtarı Tanrıtanır, bölgede kadın muhtar olmanın hem avantajını hem de dezavantajlarını yaşadıklarını anlattı. 2009 yılında aday olurken bazı kişilerin tepkisi ile karşılaştığını söyleyen Tanrıtanır, Yaptığımız çalışmaların ardından, kadın olmamızın çalışmalara olan katkısını insanlar gördü. Biz yeri geldiğinde erkeklerden daha iyi iş yaptık. Muhtarlık yapmanın hakkını fazlasıyla veriyoruz. Mahallemize en iyi hizmet getirmenin peşindeyiz dedi.

Leyla Tanrıtanır, 10 bin nüfuslu ve yaklaşık 5 bine yakın seçmeni olan Cumhuriyet Mahallesi'nde kadınların yanı sıra erkeklerin de büyük desteğini aldığını söyledi. Tanrıtanır,2009'daki yerel seçimlerinde 4 erkek rakibime karşı bin 500 oy fark atarak tarihte Van'ın ilk kadın muhtarı ünvanını aldım. 2014 yerel seçimlerinde ise kadın rakibim vardı. Bu seçimde 3 bin 312 seçmen oy kullandı. Burada 3 bin 80 oy aldım. Biliyorsunuz bölgemiz erkek feodal yapının olduğu bir bölge. İlk başta 'Kadından muhtar olmaz' söylemi çok vardı.Tabi insanlar yaptığım çalışmaları görünce kadının önemini orada çok iyi anladılar.Yaptğım çalışmalarımdan dolayı kadınların yanı sıra erkeklerin de büyük desteğini gördüm. Ben 2012'de depremde yaptığım çalışmalarımdan dolayı Samsun Valiliğinin yaptığı bir proje kapsamında, 2016'da da Ankara'da Kamu Derneği tarafından Türkiye'nin en başarılı ve en iyi kadın muhtarı seçildim diye konuştu.

'HALKIMIZLA GÖNÜL BAĞI KURDUK'

Tanrıtanır, yapısı gereği çok cesur, çok çalışkan ve kadın-erken demeden her toplumun içine giren bir insan olduğunu da ifade ederek, İnsanlar o kadar çabuk ısındalar ki bir de insanlara güven verdikten sonra ister istemez bir gönül bağı kuruluyor. O nedenle halkla bir gönül bağımız var.Kısa zamanda sevildim, sayıldım.10 yıllık muhtarlık dönemimde gelen yardım kömürlerini kendi ellerimle vatandaşlara teslim ediyorum. Bunun yanı sıra, 'Kardeş-aile' başlattık. Bu projede, durumu iyi olan aileler, diğer ailelere yardımcı olmalarını sağladık.dedi. Tanrıtanır, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde mahellesinde tekrar muntar adayı olacağını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title