Haberler

Van'daki bayram alışveriş yoğunluğu pes dedirtti! Sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 gün süreyle getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesi ve maske kullanımının zorunlu hale getirildiği Van'da kentin en işlek caddelerinde sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 4 gün süreyle il sınırları içinde getirilen sokağa çıkma yasağı, gece 00.00 itibariyle son bulmuştu. Sokağa çıkma kısıtlamasının son bulmasının ardından Van'daki en işlek cadde ve sokaklarında yine yoğunluk oluştu. 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesi ve Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalması nedeniyle Van sokakları doldu taştı.

VATANDAŞLAR AÇIK OLAN İŞLETMELERE AKIN ETTİ

Bayramda 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması olacağının duyurulmasına rağmen vatandaşlar alışveriş yapmak için marketlere ve açık olan işletmelere akın etti. Kentin en işlek noktalarından biri olan Cumhuriyet Caddesi'ndeki kalabalık ise adeta pes dedirtti.

KURALLARI İHLAL EDENLERE CEZAİ İŞLEM UYGULANIYOR

İşlek caddelerde sosyal mesafeye dikkat edilmesi noktasında çok sayıda polis ekibi görev alıyor. Ekipler, kısıtlama getirilen Cumhuriyet Caddesi'nde yoğun önlem alarak sosyal mesafe kuralına uymayarak yan yana yürüyen ve maske takmayan vatandaşları ikaz ediyor. Kuralları ihlal eden kişilere ise cezai işlem uygulanıyor.

Van halkının zorunlu olmasından dolayı maske takmaya başladığını, ancak sosyal mesafe kuralına dikkat etmediğini ifade eden vatandaşlar, sadece maske takarak virüsten korunmayacağını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İçişleri Bakanlığı Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

suskun:

bu kadar cahil göremesiniz bir arada

2
1
yanıtYanıtla
dadaş:

cahiller öleceksiniz. . .

2
1
yanıtYanıtla
Tarık:

Sokağa gereksiz yere çıkan,maske takmayan,diğer insanlara virüs bulaştırmaya vesile olanlar ,korona olun inş ne diyelim.Bu kadar cehalet yaşamayı hak etmiyor

2
0
yanıtYanıtla
Selim:

Diyarbakırda hiç takanı görmedim

1
0
yanıtYanıtla
Necatii:

Aynen kardeş maske takanlar pek az

yanıt0
yanıt0
Aysegul c:

Cuma cumartesi pazar pazartesi 40 yaş altı vatandaslar. Pazartesi sali carsamba persembe 40 yaş ustu vatandaslar carsiya pazara avmye cikma hakkı olsun. boylelikle her yastan carsiya pazara avmye giden olmadigi gini hucum edende olmaz diye dunuyorum.

0
1
yanıtYanıtla
Aysegul c:

Kadinlar ve erkekler carsiya pazara avm ye farkli gunlerde gitmeli mesela pazar pazartes sali erkekler...carsamba persembe cuma cumartesi kadinlar o zaman carsi pazar avm bi tik daha az yoğun olur en az yuzde 25 azalir.

0
1
yanıtYanıtla
Selim:

Diyarbakır halk takmıyor

0
0
yanıtYanıtla
Selim:

Sorumsuz bir şehirde diyarbakır maske takan yok

0
0
yanıtYanıtla
Necatii:

Malesef diyarbakırda maske takan çok az

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title