Haberler

Vali Aktaş, Silopi'de Ayağı Bariyere Sıkışan Çocuğun Ailesini Ziyaret Etti

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Silopi ilçesinde dün ayağının bariyere sıkışması sonucu yaralanan 10 yaşındaki Çiğdem Başak'ın ailesini ziyaret etti.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Silopi ilçesinde dün ayağının bariyere sıkışması sonucu yaralanan 10 yaşındaki Çiğdem Başak'ın ailesini ziyaret etti.

Vali Mehmet Aktaş beraberinde Silopi Kaymakamı Savaş Konak, İl Emniyet Müdürü Ömer Ulusoy, Silopi İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan ile ayağı dün bariyere sıkışması sonucu yaralanan Çiğdem Başak'ın Barbaros Mahallesi'ndeki evine geldi.

Baba İsmail İlhan ve anne Nayime Başak'a geçmiş olsun dileğinde bulunan Aktaş'a, aile bireyleri yetkililerin ilgisi dolayısıyla teşekkür etti.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Aktaş, Çiğdem Başak'ın sıkıştığı yerde çıkarılıp askeri helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını anımsatarak, "Yapılan ameliyattan sonra dün akşam saatlerinde Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Az önce oradaki yetkililerle görüştüm, yavrumuzun durumu oldukça iyi, inşallah bir sakatlık olmayacak." dedi.

Silopi'de ayağı bariyere sıkışan çocuğun yaralanması

Silopi ilçesinde ayağının bariyere sıkışması sonucu yaralanan Çiğdem Başak'ın sevk edildiği Fırat Üniversitesi Hastanesinde tedavisi devam ediyor

FÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ayten:

"Şu anda bilinci açık, solunum cihazına bağlı değil. Klinik takibini yapacağız, orta vadede ameliyat gerekir mi buna da klinik takibe göre karar verilecek"

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün ayağının bariyere sıkışması sonucu yaralanan 10 yaşındaki Çiğdem Başak'ın sevk edildiği Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastaneside tedavisine devam ediliyor.

FÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Refik Ayten, hastanelerine sevk edilen Başak'ın tedavisine Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde devam edildiğini bildirdi.

Başak'ın sağlığına kavuşması için ilgili tüm branşların gözetiminde klinik takibinin yapıldığını ifade eden Ayten, "Sol bacağında yumuşak doku ile birlikte açık bir kırığı var. Şu anda ilgili branşlar ortopedi, plastik cerrahi ve kalp damar cerrahisi ve diğerleri ile doktorlarımız hastayı takip ediyor. Şu anda bilinci açık, solunum cihazına bağlı değil. Klinik takibini yapacağız, orta vadede ameliyat gerekir mi buna da klinik takibe göre karar verilecek." dedi.

Olay anında herkes seferber oldu

Başak'ın ağabeyi Kerem Başak ise kız kardeşinin büyük bir talihsizlik sonucu ayağının bariyere sıkıştığını dile getirdi.

Durumu telefonla öğrendikten sonra olay yerine gittiğini anlatan Başak, şunları söyledi:

"Baktım çocuğun ayağı kapanın arasına sıkışmıştı. Herkes oraya toplanmış bir şeyler yapmaya çalışıyorlardı. Emniyet Müdürü de zaten başında bekliyordu. Kız kardeşimi kurtarabilmek için çabalıyorlardı. Herkesin amacı çocuğun bacağını daha fazla zarar görmeden çıkarabilmekti. Yaklaşık bir saat süren uğraşlarla kardeşimin sıkışan ayağı bariyerden çıkarıldı."

Annesinden harçlık almak için evden çıkmış

Başak, kız kardeşinin çalışan annesinden harçlık almak için evden çıktığını ve sonrasında talihsiz olayın başına geldiğini anlattı.

Kardeşinin bacağındaki kanamanın azaldığını belirten Başak, şuuru da bayağı açık, hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

Başak, yaşanan talihsiz olay sonrası kardeşinin tedavisi için seferber olan yetkililere yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Aktaş Silopi Şırnak Konak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title