Haberler

Üsküp'te "Gelin Kitap Okuyalım" Etkinliği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Etkinlikten görüntüler Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Fuat Korkmaz'ın açıklamaları İBU Rektörü Prof. Dr.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Etkinlikten görüntüler

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Fuat Korkmaz'ın açıklamaları

İBU Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu'nun açıklamaları Üsküp'te "Gelin Kitap Okuyalım" Etkinliği

ÜSKÜP (AA) – Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Yunus Emre Enstitüsü ve Uluslararası Balkan Üniversitesi (İBU) iş birliğinde "Gelin Kitap Okuyalım" adlı etkinlik düzenlendi.

Eski Türk çarşısı yakınındaki Kurşunlu Han'daki etkinliğe İBU Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Fuat Korkmaz, öğretim üyeleri, yayınevi temsilcileri, öğrenci ve kitapseverler katıldı.

Korkmaz, etkinliği kendisinin de mezun olduğu İBU iş birliğinde düzenlediklerini belirterek, "Tabii bugün aramızda önemli uluslararası kültür merkezleri ve Makedonya'da hem Türkçe hem Makedonca hem de Arnavutça yayın yapan yayınevleri de var. Bu anlamda onların da bu projenin içerisinde yer alması etkinliği daha bir anlamlı kılıyor. Projenin amacı özellikle kitap okumayı artırma, kitap okuma hakkında farkındalığı geliştirme ve kitap okumaya teşvik etme. Bu anlamda Uluslararası Balkan Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu projenin çok önemli ve anlamlı olduğunu hissediyoruz ve bundan dolayı da çok mutluyuz." diye konuştu.

İBU Rektörü Prof. Dr. Kocayusufoğlu da Yunus Emre Enstitüsünün bu projeyi üniversitelerine taşıdıklarında projenin değerinin bilincinde olduklarını ifade ederek, bu nedenle öğrenciler, öğretim üyeleri ve üniversitenin tüm birimlerinin bu projede görev aldıklarını dile getirdi.

Kocayusufoğlu, "Evet, okumak, adı üzerinde okuma olmadan hiçbir şeyin yürümesi, insanın oluşması, insanın gelişmesi mümkün değil. Elbette okuma küçükken, çocukken başlanılacak bir aktivite, üniversiteyle ise insanın kendi kimliğini tamamen dolduracağı bir özellik. Biz de üniversite olarak öğrencimizle bu işin içerisinde olacağız." dedi.

Logos-A, Yeni Balkan, Kultura, Divan, Beta Pres gibi yayınevleri ve kurumların da katıldığı etkinlikte 10 dakikalık kitap okuma aktivitesi düzenlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Balkan Üniversitesi Fuat Korkmaz Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title