Haberler

Ünye Belediye Başkanı Çamyar: "16 Nisan'da Ayak Bağımızdan Kurtulacağız"

Ünye Belediye Başkanı Çamyar: "16 Nisan'da ayak bağımızdan kurtulacağız" Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar: "Yeni sistemle Türkiye'nin ayak bağlarından kurtulmuş olacağız"ORDU - Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 16 Nisan'da yapılacak referandum ile Türkiye'nin ayak bağından kurtulacağını söyledi.

Ünye Belediye Başkanı Çamyar: "16 Nisan'da ayak bağımızdan kurtulacağız"

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar :

"Yeni sistemle Türkiye'nin ayak bağlarından kurtulmuş olacağız"

ORDU - Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 16 Nisan'da yapılacak referandum ile Türkiye'nin ayak bağından kurtulacağını söyledi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ilgili referandum hazırlıklarında zorlanmayacaklarını belirtti. Ünye'nin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ak Parti'ye güvenen seçmen kitlelerinin yoğunlukta olduğu bir ilçe olduğunu belirten Çamyar, referandumda hayır oyu kullanacakların hepsini bir kefeye koymanın doğru olmadığını ifade etti.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Ancak kim 'hayır' diyor bakmak da lazım. Koro halinde ses nereden geliyor? Kandil'den geliyor, FETÖ'den geliyor, Türkiye karşıtı dış mihraklardan geliyor, CHP'den geliyor. O zaman tam tersine baktığımızda da 'Evet' kararının Türkiye'nin aydınlık geleceği için olduğu ortaya çıkıyor" dedi.

Türkiye'nin başkanlık sistemine bir anda rüyasında görerek geçmediğinin altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Başkanlık sistemi Türkiye'nin ruhuna uygun bir yönetim anlayışı. Bu 50 yıllık bir mesele. 1950-60'larda başlayan bu sistem tartışması birçok siyasetçimizin de gündemindeydi. Rahmetli Necmettin Erbakan'ın, Alparslan Türkeş'in, Turgut Özal'ın ve Süleyman Demirel'in bu konuda beyanatları ortadadır. Son olarak da 2003 yılında Siirt seçimlerinin 12 gün sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu bir röportajda ki açıklamaları bu konuda son derece nettir" diye konuştu.

"Ayak bağından kurtulacağız"

Yeni sistemle Türkiye'nin ayak bağlarından kurtulmuş olacağının altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Yönetimin çift başlılığından kurtulmuş olacağız. Geçmişte, Tansu Çiller ve Demirel'in, Demirel'le Özal'ın, Ecevit'le Sezer'in arasında ki kavgaları, gecelik faizlerin 7 bin 500'lere çıktığı günleri ülkemiz bir daha asla yaşamayacak. Bu, ekonomik istikrar, ekonomik büyüme, refah, vatandaşlarımızın milli gelirdendaha fazla pay alması demek. Bütün şer odaklarına rağmen Türkiye Dünya'nın 17. Büyük ekonomisi haline gelmişse, başkanlık sistemi ve istikrarla birlikte ilk 10 içine girmemiz çok daha hızlı olacak" diye konuştu.

Ak Partinin vatandaşları hiçbir zaman kandırmadığını, yapamayacağı sözleri hiçbir zaman vermediğini vurgulayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Bu çerçevede halkımıza referandumda neden 'Evet' demeleri gerektiğini anlatacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Çamyar AK Parti Türkiye Ünye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title