Haberler

Unutulmuş Tarım Aletleri Müzede Sergileniyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tarım müzesinde sergilenen tarım aletleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi'nin konuşması Müzeyi gezen ziyaretçiler Unutulmuş tarım aletleri Hatay'daki müzede Düven, dirgen, tırpan, kara saban, orak, tırmık gibi yeni neslin adını dahi bilmediği tarım aletleri, Hatay'da oluşturulan Tarım Müzesi'nde sergileniyor Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tüfekçi: -"Tarımsal faaliyetlerin önemli merkezlerinden biri olan Hatay'da geçmişle günümüz arasındaki bağlantıyı kurmak adına müzemiz büyük önem taşıyor" İSMİHAN ÖZGÜVEN - Makineli tarıma geçilmesiyle bir köşeye atılmış, yok olmaya yüz tutmuş eski tarım aletleri, Hatay'da açılan "Tarım Müzesi'nde sergileniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tarım müzesinde sergilenen tarım aletleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi'nin konuşması

Müzeyi gezen ziyaretçiler Unutulmuş tarım aletleri Hatay'daki müzede

Düven, dirgen, tırpan, kara saban, orak, tırmık gibi yeni neslin adını dahi bilmediği tarım aletleri, Hatay'da oluşturulan Tarım Müzesi'nde sergileniyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tüfekçi:

-"Tarımsal faaliyetlerin önemli merkezlerinden biri olan Hatay'da geçmişle günümüz arasındaki bağlantıyı kurmak adına müzemiz büyük önem taşıyor"

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Makineli tarıma geçilmesiyle bir köşeye atılmış, yok olmaya yüz tutmuş eski tarım aletleri, Hatay'da açılan "Tarım Müzesi'nde sergileniyor.

Düven, tırpan, kara saban, orak, tırmık gibi yeni neslin adını bile bilmediği tarım aletlerinin yer aldığı müzede, adeta geçmişe yolculuk yapılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzenin Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansınca (DOĞAKA) "Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" kapsamında kabul edilen projeyle Hatay Valiliği ve Reyhanlı Belediyesi tarafından desteklenerek açıldığını söyledi.

Müzede 150 metrekarelik kapalı alanda kentteki tarımsal faaliyetlerle ilgili farklı köşeler oluşturduklarını ifade eden Tüfekçi, bu köşelerde zeytin, arı, pamuk, üzüm ve hububat üretiminde kullanılan araç gereçlerin sergilendiğini dile getirdi.

Müzenin eserleri çiftçilerden

Müzenin 450 metrekare alan üzerine kurulduğunu belirten Tüfekçi, şöyle konuştu:

"Tarımsal faaliyetlerin önemli merkezlerinden biri olan Hatay'da geçmişle günümüz arasındaki bağlantıyı kurmak adına müzemiz büyük önem taşıyor. Müzemizde yer alan alet ve ekipmanlar için çiftçilerimizden destek aldık. Bu konuda duyuru yaptık ve evinin bir köşesine atılmış olan bu aletler müze sayesinde yeniden değerlenerek gün yüzüne çıktı. Çiftçilerimizden 223 tarım aleti geldi ve bunların bir kısmını işlemden geçirerek müzemizde sergilenir hale getirdik. Müzemizde, 20. yüzyıldan günümüze kadar kullanılan 150 tarım aleti sergileniyor. Müzedeki en önemli eserlerin başında 1955 yapımı paletli bir traktör yer alıyor. Ayrıca, zeytinyağı makinesi, el yapımı pekmez teknesi gibi birçoğu unutulmuş ekipmanlar var."

Müzedeki amacın, geçmişteki tarımsal alet ve ekipmanları günümüzle kıyaslayarak geleceğe ışık tutmak olduğuna dikkati çeken Tüfekçi, buranın öğrenciler açısından çok önemli olduğunu, müze sayesinde geçmişte tarımın nasıl ve ne çeşit aletlerle yapıldığını görebileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Aydın Tüfekçi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title