Haberler

Ünlüler "Kadına Şiddete Son" Dedi

Güncelleme:

Ünlüler, kadına şiddeti kınamak ve "ALO 183" hattının bilinirliğini arttırmak için fotoğraf sanatçısı Eren Yiğit'e poz verdi.

Bazı ünlüler, kadına şiddeti kınamak ve "ALO 183" hattının bilinirliğini arttırmak için objektif karşısına geçti.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Burcu Kara, Cüneyt Arkın, Engin Hepileri, İvana Sert,  Mehmet Ali Erbil, Nefise Karatay, Pınar Altuğ ve Saba Tümer'in de aralarında olduğu 33 ünlü, Eren Yiğit'e poz verdi.

Yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini Selçuk Kaya'nın üstlendiği projede, kadınların çığlığına kulak veren fotoğraf kareleri, Dünya Kadınlar Günü öncesinde ilk olarak 4 Mart'ta Forum İstanbul'da sergilenecek, ardından yıl boyunca tüm Türkiye'yi dolaşacak.

Proje kapsamında, Alican Yücesoy, Başak Daşman, Begüm Yücetan, Burcu Kara, Bülent Seyran, Canan Hoşgör, Cüneyt Arkın ve Betül Cüreklibatur, Engin Hepileri, Esin Övet, Esra Erol, Gülay Kamaz, Hakan Eratik ve Yeşim Salkım, Hande Subaşı, Irmak Atuk, Işın Karaca, İpek Tuzcuoğlu, İvana Sert, Kaan Cüreklibatur, Mehmet Ali Erbil, Melis Babadağ, Murat Cüreklibatur, Nefise Karatay, Ogün Kaptanoğlu, Oya Aydoğan, Özlem Yıldız, Özlem Yılmaz, Pınar Altuğ, Saba Tümer, Sibel Turnagöl, Ümit Erdim ve Yeşim Erçetin objektif karşısına geçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen projenin yapımcısı ve sanat yönetmeni Selçuk Kaya, Türkiye'de kadınların yüzde 25'nin fiziksel şiddete uğradığını belirtti.

Cinayet sonucu ölen kadınların yüzde 40 ile 70'nin, eşi tarafından öldürüldüğünü aktaran Kaya, "Tecavüze uğrayanların yüzde 50'si, 18 yaş altında. Her 4 kız çocuğundan biri cinsel şiddete uğruyor" ifadesini kullandı.

Bu noktada bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik her türlü çalışmanın büyük önem arz ettiğine işaret eden Kaya, "Biz de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle başlattığımız projeyle, şiddete maruz kalan kadınların sesini daha gür çıkarabilmesini ve haklarını arayabilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca şiddete maruz kalan kadınlarımıza, 'Kadına Şiddet Hattı 183'ü' arayarak yardım isteyebileceklerini hatırlatıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Projeye destek veren ünlülerin fotoğraflarının yer aldığı "ALO 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!" fotoğraf sergisi, Forum İstanbul ve Forum Mersin'de 4-20 Mart tarihlerinde, Denizli'de Forum Çamlık'ta 8-21 Mart tarihlerinde, Forum Trabzon'da ise 24 Mart-6 Nisan tarihlerinde görülebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Engin Hepileri Cüneyt Arkın Selçuk Kaya Burcu Kara Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title