Haberler

Ünlü isimler, mülteci çocuklarının sınır kapılarında yaşadığı drama tepki gösterdi

Güncelleme:

Aralarında Çağla Şıkel, Fazıl Say, Alişan, Gonca Vuslateri ve Pınar Altuğ Atacan'ın bulunduğu ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından mülteci çocukların sınırda yaşadığı drama tepki gösterdi.

Türkiye'nin göçmenlere 'açık kapı politikası' uygulayacağını açıklamasının ardından mülteciler Avrupa kapısına akın etti. Göçmenleri kabul etmeyen Yunanistan ve Bulgaristan ise sınır kapılarında geniş önlemler aldı. Karayolu ile ülkelere giremeyen binlerce mülteci ise kiraladıkları botlara binerek ülkelere girmeye çalıştı. Ünlü isimler, deniz ortasında yaşam mücadelesi veren mültecilerin çocukların yaşadığı drama ise sessiz kalamadı.

MÜLTECİLER SINIR KAPISINA AKIN ETTİ

İdlib'de Esed rejiminin düzenlediği saldırılar sonucunda 34 askerimiz şehit düşerken, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında güvenlik kurulu toplandı ve bir dizi kararlar alındı. Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere kapıların açılması kararı da güvenlik kurulunda alınan kararlar arasında yer buldu. Türkiye'nin bu kararı sonrası on binlerce mülteci sınır bölgelerine akın etti ve 100 bini aşkın mülteci geçiş yaptı. Yunanistan ve Bulgaristan bu gelişmeler doğrultusunda tedbirlerini arttırdı ancak zaman zaman sert müdahalelerde bulundu. Mülteci çocuklarının yaşadığı drama sessiz kalamayan ünlü isimler ise sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Ünlü isimler, mülteci çocuklarının sınır kapılarında yaşadığı drama tepki gösterdi

İşte o tepkilerin bazıları...

ÇAĞLA ŞIKEL

"Siz hala yediğinizi, içtiğinizi, gezdiğinizi paylaşmaya devam edin. En azından görün ne tür bir bağımlı ve hastasınız."

ALİŞAN

"Ben 2 gün önce bir paylaşım yapmıştım... Avrupa'nın insancıllığını yazmıştım. Neredeyse kurşun sıkacaklar çoluk, çocuk, kadın demeden demiştim... Onu da yaptılar bugün. Hatta içerisinde çocuklar ve kadınların olduğu botu batırmaya bile çalıştılar... Göçmen olarak oraya gitmek isteyenler sadece Suriyeli değil arkadaşlar... Mehmetçik orada savaşırken, kaçıp burada sadece amaçları rahat yaşamak olanlara lanet olsun. Ama çaresizlikten, sırf çocuklarını doyurmak için, umut yolculuğuna çıkan, kundaktaki bebesiyle orada günlerdir bekleyenler var. Eğer orada tir tir titreyen, günlerdir gaz bombalarına maruz kalan, o soğukta 4-5 battaniyeyle uyumaya çalışan, bottan inerken bu mevsimde buz gibi suya girmek zorunda olan çocuklara üzülmeyen, acımayan ve üzerine kin ve nefretle 'defolsun gitsinler, bize mi sordular çocuk yaparken' diyenleri gördükçe, inanamıyorum... El kadar bebenin ne suçu var Allah aşkına? Nerede kaldı bizim insanlığımız, vicdanımız? İnşallah o bebeler, çocuklar hastalanmadan, bir şey olmadan istedikleri yere giderler... Allah yardımcıları olsun..."

Ünlü isimler, mülteci çocuklarının sınır kapılarında yaşadığı drama tepki gösterdi

BİRCAN BALİ

"İnsanlık için El Fatiha... Yazık..."

PINAR ALTUĞ ATACAN

"Evlat... Sözün bittiği yer..."

ŞENOL İPEK

"Çocuk... Ötesi gerisi yok. Dünya sorsun dünya cevap versin. Evet babasını sevmeyiz belki 'Ülkesindeki savaşı bıraktı ve kaçtı. Geldi ülkemizde çocuk yaptı' deriz. Onun seçme hakkı yoktu. Bu topraklarda doğdu nerede doğarsa doğsun o daha çocuk. Uzatmayacağım lafı bu daha çocuk! Lanet dünya utanıyorum insan olmaktan."

Ünlü isimler, mülteci çocuklarının sınır kapılarında yaşadığı drama tepki gösterdi

BİRCE AKALAY

"Fotoğraf: Suriyeli çocuklar.

Gelin görün kanı sokaklardaki.

Gelin görün

kanı sokaklardaki.

Gelin görün kanı

sokaklardaki.

Pablo Neruda"

GONCA VUSLATERİ

"'Onlar da hep insandılar... Ve sevgiye inandılar ve saygıya inandılar... Senin gibi... Benim gibi.'"

CEYDA DÜVENCİ

"Çocuk, çocuğum, çocuğun, çocuğumuz, çocuklar..."

Ünlü isimler, mülteci çocuklarının sınır kapılarında yaşadığı drama tepki gösterdi

NİLÜFER

"Peki bu çocuklar ne olacak?? Seslerini duyan var mı? Türkiye yıllarca bağrına bastı bu savaş maduru insanları. Savaşında siyasetinde canı cehenneme. !!Haydi Avrupa sende taşın altına koy elini.Son ver bu zülme!! Onlar çocuk onlar bebek hadi insanlık kendine gel!"

FAZIL SAY

"Diğer çocuklar denizde oyun oynardı değil mi? Bu orta doğulu çocuklar da işte... Dünya gezegeni 2020... "İnsan olmanın unutulduğu" filan diye lafa başlamayacağız, çünkü, insanlar insan olmayı galiba hiç beceremedi; soruyorum;

Bu dünyada; mevcut, her hangi bir siyasetçiye inanan kaldı mı? Cevabı çocuğun yüz ifadesinin tamamında..."

Ünlü isimler, mülteci çocuklarının sınır kapılarında yaşadığı drama tepki gösterdi

DOĞA RUTKAY KAMAL

"Acı mı?

Utanç mı?

Ölmek mi?

Yerin dibinde kalmak mı?

Hangi duyguya teslim olduğumu bilemiyorum?

Karnım yanıyor, kalbim düğüm düğüm, ağlamakla kusmak arası bir beter acı kaplıyor bedenimi.

Bakmayacağım diyorum! Okumam izlemem!

Mümkün mü?

Ne olur bitsin bu acı.

Ne olur bir çaresi olsun bu gidişin.

Evlatlara bir ömür, bir gelecek lazım.

Dilerim; nereyeyse bu yolculuk sonu güzelliklerle bitsin...

Çok üzgünüm."

Ünlü isimler, mülteci çocuklarının sınır kapılarında yaşadığı drama tepki gösterdi

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Sosyal Medya Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title