Haberler

Üniversitede Öldürülen Araştırma Görevlisinin Ardından YÖK ve Bakanlık Şiddeti Önlemek İçin Komisyon Kurma Kararı Aldı

Güncelleme:

Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüsü Hukuk Fakültesi'nde öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar'ın ardından harekete geçen YÖK ve İçişleri Bakanlığı üniversitelerde şiddeti önlemek için ortak komisyon kurma kararı aldı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak'ta aynı fakültede eğitim gören 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail H. tarafından, silah ve bıçak kullanılarak canice katledilmişti. Bu cinayetin ardından üniversiteler için düğmeye basan YÖK ve İçişleri Bakanlığı, şiddeti önlemek için ortak komisyon kurma kararı aldı.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİNİN CANİCE ÖLDÜRÜLMESİNİN ARDINDAN HAREKETE GEÇİLDİ

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, en son Çankaya Üniversitesinde görev yapan araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'in sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi tarafından odasında "hunharca öldürüldüğü" anımsatılarak, son dönemlerde üniversitelerde akademisyenlere yönelik hadiseler üzerine harekete geçildiği ve bu üzücü olayların önlenmesine yönelik çalışma başlatıldığı belirtildi.

YÖK BAŞKANI, İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU İLE GÖRÜŞTÜ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğü ve şiddet olaylarının engellenmesi yönünde yapılacak çalışmalara katkı sağlamaları ve bu hususta Bakanlık olarak kendilerine destek olmalarını istediği aktarılan açıklamada, Bakan Soylu'nun YÖK Başkanı Saraç'a konuyla ilgili her türlü katkıyı sağlayacaklarını ifade ettiği kaydedildi.

ORTAK KOMİSYON KURULACAK, TEDBİRLER MASAYA YATIRILACAK

Görüşme sonucunda Bakan Soylu ve YÖK Başkanı Saraç'ın İçişleri Bakanlığının temsilcilerinin de yer alacağı ortak çalışma grubunun acil olarak kurulması hususunda mutabık kaldığı bildirilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Bu ortak çalışma grubu, üniversite yerleşkeleri içinde yaşanan şiddet olaylarının artmasının nedenlerini araştırarak bu olaylara zemin oluşturan hususların ortadan kaldırılması ile kampüslerde ve kapalı eğitim alanlarındaki emniyetin artırılması dahil önleyici tedbirleri müzakere edip alınan kararları hayata geçirecek. Kurulacak bu çalışma grubu önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacak. Alınacak tedbirlere ilişkin teklifler İçişleri Bakanı ile YÖK Başkanı'na sunulacak ve sonrasında ivedilikle uygulamaya konulacak."

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title