Haberler

Türkiye'nin En Büyük Dijital Hastanesi Van'da

Türkiye'nin en büyük dijital hastanesi Van'da Van'da 'dijital' ve 'kağıtsız' uygulama hizmetteVAN - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dijital Hastane Seviye-6 kriterlerini yerine getirerek, 'Türkiye'nin en büyük dijital hastanesi' unvanını almaya hak kazandı.

Türkiye'nin en büyük dijital hastanesi Van'da

Van'da 'dijital' ve 'kağıtsız' uygulama hizmette

VAN - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dijital Hastane Seviye-6 kriterlerini yerine getirerek, ' Türkiye'nin en büyük dijital hastanesi' unvanını almaya hak kazandı.

HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen 'Dijital' ve 'Kağıtsız' hastane sertifikasyon çalışmalarına bir süre önce başlayan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dijital Hastane Seviye-6 kriterlerini yerine getirerek, ' Türkiye'nin en büyük dijital hastanesi' unvanına sahip oldu. Türkiye'nin en büyük dijital hastanesi unvanına sahip VEAH, bundan sonra hasta işlemlerinin mobil ortama taşınmasıyla, bilgiye her yerden her an erişim, doğru hasta-doğru ilaç eşleştirmesi, hastaya ayrılan vaktin artması ve bakım hizmetlerinin kalitesinde artış imkanı tanınırken medikal hataların azalması sağlanacak. İHA muhabirine konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ümit Haluk İlikleden, uluslararası ölçekte akreditasyon sağlayan Dijital Hastane Seviye-6 çalışmalarını pilot uygulama için dahiliye servisinde başlatıldığını belirtti. Hastane Başhekimi İliklerden, "Sağlık hizmetleri günümüzde bilişim teknolojisiyle iç içe çalışmaktadır. Ülkemizdeki sağlık dönüşümle tüm sağlık hizmetlerinde bilişime, bilişimsel altyapıyı ve bilişimsel arşivlenmeyi ciddi bir şekilde kullanma hedefindeyiz. Bu anlamda Sağlık Bakanlığımızın bir Avrupa kurulu olan sertifikasyon programı dahilinde HİMSS gruplarıyla yaptığı protokol çerçevesinde HIMSS Stage 6 akreditasyon belgesini almak için başvuruda bulunduk" dedi.

"4 ilçe devlet hastanemizde bu sertifikasyon programına başvurdu"

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanı sıra, 4 ilçe devlet hastanesinin de Dijital Hastane Seviye-6 sertifikasyon programına başvurduğunu ifade eden İliklerden, "Dün itibariyle yapılan kontrollerde VEAH olarak, Türkiye'nin en büyük HIMSS Stage 6 belgesini almış en büyük hastanesi olduk. Bu hizmet sağlık hastaların tüm bilgilerini arşivleyerek, bu çalışmaların yapılmasında hızlı, etkin, konforlu, daha sağlıklı, daha kaliteli bir hizmet vermeyi hedeflemektedir" diye konuştu.

"Hastalar ellerinde kağıtlarla sıra bekleme çilesinden kurtuldu"

Uygulama sayesinde hastaların ellerinde kağıtlarla koridorlarda sıra bekleme çilesinden kurtulduğunu söyleyen İliklerden, "Dijital hastanecilik hedeflerinde HIMSS Stage 6 ve HIMSS Stage 7 en üst seviyelerdir. Biz HIMSS Stage 6 başvurusu yaparak sertifikasyon programının şartları olan bir pilot serviste bu bilişimsel hizmetleri sağlayabilmek üzerine yoğunlaştık. Dahiliye kliniğimizi seçerek, dahiliye kliğinde yatan tüm hastaların tetkiklerini sistem üzerine aktarmasını sağladık. Dahiliye kliniğimizde yatan bir hasta EKG kağıdının bile sistemden taratıldığı, akciğer, tomografi filmlerinin sistemle entegre edilerek doktorumuzun bilgisayar ekranına düştüğü, hastaların ise ellerinde kağıtlarla hastane koridorlarında, sıralar ve koruklar bekleyerek arşivlere sahip olmalarını engelleyerek bir pilot servisimizde bu dijital işlemlerini gerçekleştirdik. Bu anlamda VEAH olarak Türkiye'nin en büyük dijital hastanesi çalışmalarında bize destek olan tüm ekibimize ve Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur'a teşekkür ederim" dedi.

HIMSS Stage 6 sertifikasyonu ile tıbbi dokümantasyon işlemlerin dijital ortamda depolama kolaylığı sağladığını dile getiren Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Meryem Özdemir ise "Hastanemizde sağlıkta kaliteyi artırmak ve hasta güvenliğini sağlamak amacıyla başlattığımız HIMSS projesinde Stage 6 unvanını aldık. Maksadımız hastanın güvenliğini sağlamak, tıbbi dokümantasyon dijital ortamda depolamak ve hasta takibini kolaylaştırmak, aynı zamanda da sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda kendilerini güvende hissedecek bir ortam sağlamaktı. Bunu başardığımız için çok mutuyuz" şeklinde konuştu.

HIMSS Stage 7 sertifikasyon çalışmalarına da başladıklarına dikkat çeken Merkezi Bilgi İşlem Yazılım Sorumlusu Davut Başkıran da, "HIMSS Stage 6 çalışması kapsamında öncelikle excel olan hastane bilgi yönetim sistemimizi web tabana çevirdikten sonra klinik karar destek sistemini geliştirdik. Daha sonra Stage 7 çalışması doğrultusunda HIMSS ekibinin önerileriyle klinik karar destek sistemini geliştirerek, bunun yanında yoğum bakım karar destek sistemi doğrultusunda çalışmalarımızı bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title