Haberler

Türkiye Maarif Vakfı, Balkanlar'daki Ilk Okullarını Kosova'da Açtı

Türkiye Maarif Vakfı, Balkanlar'daki ilk okullarını Kosova'da açtıEnis Tabak / Prizren, 18 Haziran (DHA) - Türkiye Maarif Vakfı Kosova'da eğitim hayatına başladı.

Türkiye Maarif Vakfı, Balkanlar'daki ilk okullarını Kosova'da açtı

Enis Tabak / Prizren, 18 Haziran (DHA) - Türkiye Maarif Vakfı Kosova'da eğitim hayatına başladı. Türkiye Maarif Vakfı ile Kosova'daki International American Academy of Kosovo (IAAK) arasında imzalanan eğitim alanında işbirliği protokolü ardından, Türkiye Maarif Vakfı Kosova eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı.

Kosova'nın başkenti Priştine'de ilkokuldan lise düzeyine, Prizren'de ilk ve orta eğitim düzeyine iki şehirde 'İnternational Maarif Schools of Kosova' (Uluslararası Kosova Maarif Okulları) adı altında eğitim vermeye başlayan Maarif Vakfı, bir iftar gecesi düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Mustafa İhsan Tavazar, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava, Kosovalı siyasi ile çok sayıda üst düzey davetli katıldı. Başkent Priştine'de düzenlenen iftar gecesinde konuşan Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Selim Cerrah 'Sultan Murat Hazretlerinden bugüne kadar kanımız ve canımız, kalbimiz ve ruhumuz hep bu topraklarda olmuştur. Onun için kan döktüğümüz topraklara irfan saçmak için geldik. Maarif Vakfı Türkiye Cumhuriyeti devletinin Patlamentosu'nda kanunla kurulmuş bir vakıftır. Ama hepsinden önemlisi aziz İslam medeniyetinin vakıf kültürünün bir devamıdır' şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da, 'Kosova'da bizler Türkiye Cumhuriyeti'nini kurumları olarak çok güçlü bir varlık sergilemeye buradaki Kosovalı dostlarımızla, kardeşlerimizle hep bir arada olmaya, onları desteklemeye, Kosova'nın aydınlık geleceğinin inlasında onlara güçlü destek sağlamaya devam edeceğiz' dedi.

Kılıç'ın konuşması ardından sözü alan Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava da, desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyetine teşekkür etti.

Gecenin sonunda Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Mustafa İhsan Tavazar bazı öğrencilere hediyeler verdiler.

(Fotoğraflı)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enis Tabak Priştine Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title