Haberler

Türkiye'deki Arsalarını Arayıp Sormayan Gurbetçiler Dolandırıcıların Ağına Düştü

Türkiye'deki arsalarını arayıp sormayan gurbetçiler dolandırıcıların ağına düştü Antalya'da tapu şebekesi çökertildi Almanya'dan arsasını satmak için Antalya'ya gelen vatandaşın, arsasının 2 ay önce satıldığını öğrenmesi şebekeyi ortaya çıkartıANTALYA - Antalya'da başkalarına ait...

Türkiye'deki arsalarını arayıp sormayan gurbetçiler dolandırıcıların ağına düştü

Antalya'da tapu şebekesi çökertildi

Almanya'dan arsasını satmak için Antalya'ya gelen vatandaşın, arsasının 2 ay önce satıldığını öğrenmesi şebekeyi ortaya çıkartı

ANTALYA - Antalya'da başkalarına ait arsaları, hazırladıkları sahte evraklarla satış gerçekleştirdikleri iddia edilen 1'i tapu müdürlüğünde memur, 6 kişi gözaltına alındı.

İddialara göre, arsalarını satmak için Almanya'dan Antalya'nın Aksu gelen M.Ç. ve M.K, tapu müdürlüğünde geldiğinde arsalarının 2 ay önce bir müteahhitlik şirketine satışının yapıldığını öğrendi. M.Ç. ve M.K'nın şikayeti üzerine araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, satışın sahte evraklarla gerçekleştiğini tespit etti.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Bursa, Antalya ve Kırıkkale'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, A.Ç., S.A., H.Ç., R.U., U.U. ile Aksu Tapu Müdürlüğü'nde görevli kadın memur B.B'yi gözaltına aldı. Daha sonra şüphelilerin evlerinde yapan ekipler, ruhsatsız tabanca ile av tüfeği, mavzer, çok sayıda mermi, 1 kilo 500 gram esrar ele geçirdi. Öte yandan, şüphelilerden R.U. ile U. U.'nun kardeş, A. Ç ile H. Ç.'nin ise baba oğul oldukları tespit edildi.

Şüphelilerin, sahte kimlik ve tapular düzenleyip daha önceden anlaştıkları memur B.B'nin yardımıyla satışı gerçekleştirdikleri ve bu şekilde 2 milyon 250 bin lira haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, H. Ç.'nin kendisini çeken basın mensuplarına gülerek el sallaması ise dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Almanya Antalya Türkiye 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title