Haberler

Türkiye Bisikletli Oryantiring Şampiyonası

Türkiye Bisikletli Oryantiring Şampiyonası, 155 sporcunun katılımıyla Nevşehir'de başladı.

Türkiye Bisikletli Oryantiring Şampiyonası, 155 sporcunun katılımıyla Nevşehir'de başladı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde gerçekleştirilen şampiyonanın ilk gününde, farklı kategorilerde 4 ve 10 kilometre mesafeli yarışlar yapıldı.

Başlangıç noktasından birer ve ikişerli çıkışlar yapan 155 sporcu, köyün dar ve engebeli sokakları arasındaki parkurda kendilerine verilen harita ve pusula ile yön bularak bitiş noktasına ulaşmaya çalıştı.

Türkiye Bisikletli Oryantiring Yarışları Başhakemi İsmail Yahşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisikletli oryantiring yarışlarına ilginin her geçen gün arttığını, bu yarışlar için Kapadokya'daki arazi koşullarının çok uygun olduğunu belirtti.

Yarışların 2 gün süreceğini dile getiren Yahşi, şunları kaydetti:

"47 takım, 10 kategoride 155 sporcu ile katılıyor. Harita ve pusulayla yol bulma şeklinde düzenlenen bir yarış. Bisikletli oryantiring, gün geçtikçe ülkemizde ilgi çekmektedir. Farklı kuralları var, sporcu kesinlikle bisikletinden ayrılamıyor. Bisiklet direksiyonlarına yerleştirilen haritalarla yolunu bularak güzergahı tamamlamaya çalışıyor. İki gün sürecek yarışmada aldıkları puan ortalamaları genel derecelendirmede etkili olacak."

Etkinlik, yarın Göreme beldesindeki vadilerde düzenlenecek yarış ve ödül töreni ile sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Nevşehir Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title