Haberler

Tur Otobüsüyle Otomobil Çarpıştı: 3 Ölü (2)

Çorum'un Alaca ilçesinde tur otobüsüyle otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 33 kişi yaralandı.

Çorum'un Alaca ilçesinde tur otobüsüyle otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 33 kişi yaralandı.

Alaca çevre yolundaki kavşakta, Musa Aşık'ın kullandığı 33 FT 860 plakalı tur otobüsüyle sürücüsü henüz belirlenemeyen 35 KRD 51 plakalı otomobil çarpıştı.

Kazada otomobil ikiye bölünürken kontrolden çıkan otobüs tarlaya düştü.

Çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibinin sevk edildiği kazada, otomobildeki Hüseyin, Gürsel ve Hatice Uçar olay yerinde hayatını kaybetti. Otobüsteki 36 yolcudan 33'ü de yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan 11'i, buradaki ilk müdahalesinin ardından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Kazada yaşamını yitiren 3 kişinin cenazeleri, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Alaca Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Kaza nedeniyle trafiğe kapanan karayolu, temizlik çalışmalarının ardından açıldı.

Otobüstekilerin, Karadeniz gezisinin ardından Adana'ya döndükleri öğrenildi.

"Otomobil sürücüsü kırmızı ışıkta geçti"

Alaca Devlet Hastanesinde tedavisi süren yaralılardan Nezih Dikeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz gezisinin ardından Adana'ya döndüklerini belirterek, "Yozgat'ta yemek molası verecektik. Alaca'daki kavşakta kaza meydana geldi. Ben otobüsün ön koltuğunda oturuyordum. Otobüs yavaş gidiyordu ancak otomobil sürücüsü kırmızı ışıkta geçti. Kazanın ardından şoför, kontrolü çok fazla kaybetmeden bir süre daha ilerledikten sonra tarlaya girdik." dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, hastanedeki yaralıları ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hatice Uçar Karadeniz Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title