Haberler

Tunceli'nin Tek Tuğla Fabrikası 5 Yıl Sonra Yeniden Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tuğla fabrikası- Fabrikada çalışanlar- Vali Osman Kaymak ve beraberindekilerin fabrikayı gezmesi- Kaymak'ın yetkililerden bilgi alması- Kaymak'ın açıklaması Tunceli'nin tek tuğla fabrikası 5 yıl sonra yeniden açıldı- Vali Kaymak: "Tabi bütün bunlar çözüm sürecine bağlı. Bu tür tesislerin kapalı olması işsizliği artırmakta.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tuğla fabrikası- Fabrikada çalışanlar- Vali Osman Kaymak ve beraberindekilerin fabrikayı gezmesi- Kaymak'ın yetkililerden bilgi alması- Kaymak'ın açıklaması Tunceli'nin tek tuğla fabrikası 5 yıl sonra yeniden açıldı- Vali Kaymak: "Tabi bütün bunlar çözüm sürecine bağlı. Bu tür tesislerin kapalı olması işsizliği artırmakta. Açılması halinde de insanlar üretime katılmakta. Biz üretimi, istihdamı çok önemsiyoruz" Tunceli'nin tek tuğla fabrikası, valiliğin desteğiyle 5 yıl aradan sonra yeniden üretime başladı. Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Beldesi Kepektaşı mevkisinde 1997 yılında yapımı tamamlanan ve 2009 yılında üretimi duran İl Özel İdaresine ait Akpazar Tuğla Fabrikası yeniden faaliyete başladı.Tuğla fabrikasında inceleme yapan Vali Osman Kaymak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üretim açısından hiçbir eksiği olmamasına rağmen 5 yıldır çalışmayan fabrikanın yeniden üretime başladığını belirtti.Fabrikanın özel bir firmaya kiralandığını aktaran Kaymak, fabrikada 100 kişinin çalıştığını söyledi.Fabrikanın üretime başlamasından son derece mutlu olduğunu belirten Kaymak, "Bölgemiz açısından son derece ümit verici bir durum. 100 arkadaşımız burada çalışıyor, ekmek yiyor. Üretiyor ve bölgeye ekonomik kalkınma yaratıyor" dedi.Fabrikanın açılmasında çözüm sürecinin önemli bir faktör olduğuna işaret eden Kaymak, şöyle konuştu: "Tabi bütün bunlar çözüm sürecine bağlı. Bu tür tesislerin kapalı olması işsizliği artırmakta. Açılması halinde de insanlar üretime katılmakta. Biz üretimi, istihdamı çok önemsiyoruz. İşte bu fabrika da bunlardan birisi. Bizim burada asıl amacımız bu fabrikanın çalışması. Buranın kirasından ziyade, bölgeye kazandıracağı ekonomiyi ve insanların çalışmasını önemsiyoruz. Ümit ediyorum bu fabrika çalışarak bölgemizdeki bir açığı kapatmış olacak."Vali Kaymak'ın incelemelerine, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tarsuslu, Vali Yardımcısı Olgun Öner, Mazgirt Kaymakamı Ali Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Atila Tamer, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ve kurum müdürleri de eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Tamer İl Akpazar Mazgirt Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title