Haberler

Tunceli'de Teröre Lanet Yürüyüşü Düzenlenecek

Tunceli'de teröre lanet yürüyüşü düzenlenecekTUNCELİ - Tunceli'de 'Teröre Lanet Yürüyüşü' düzenlenecek.

Tunceli'de teröre lanet yürüyüşü düzenlenecek

TUNCELİ - Tunceli'de 'Teröre Lanet Yürüyüşü' düzenlenecek.

23 yaşındaki Öğretmen Necmettin Yılmaz, terör örgütü Pkk'lı teröristler tarafından 16 Haziran'da kaçırılmış, 12 Temmuz günü Tunceli-Pülümür karayolunda Pülümür çayı üzerinde cansız bedeni bulunmuştu.Öğretmen Yılmaz'ın terör örgütü PKK tarafından katledilmesinin ardından hem ülke genelinde hemde Tunceli'de tepkiler çığ gibi yükselmişti.Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli'de 'Teröre Lanet Yürüyüşü' yapacaklarını duyurdu. Erol, yürüşün 21 Temmuz'da saat 18: 00'da yapılacağını açıkladı.

Elazığ'a gelen ve Tunceli'ye teröre lanet mitingi için gittiğini belirten CHP Milletvekili Gürsel Erol, "Bizim büyük bir acımız var. Necmettin öğretmenin katledilmesi ve şehit edilmesi vicdanı olan hiçbir insanın kabullenmeyeceği bir katliamdır. Bundan hepimiz çok etkilendik. Bizim için Tunceli topraklarının kendine özgü kültür ve gelenekleri vardır. Bunların hepsi yerle bir edilmiştir. O topraklara ihanet edilmiştir. O topraklarda saf temiz hayata yeni başlayan umut dolu bir insanın kanı dökülmüştür ve o kanın bedeli mutlaka olmalıdır. Bu kanı dökenlere karşı mutlaka tepki geliştirilmelidir" dedi.

550 milletvekilini de davet ederek Tunceli'de terör karşıtı bir eylem yapmayı düşündüğünü aktaran Erol, "Yürüyüşümüze, CHP Grup Başkanvekili Levent Gökbey, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi gelecek. Tabi gönlümüz herkese açık. Bu bir siyasi partinin etkinliği değil. Bu gerçekten kendisini bu ülkenin değerlerine karşı sorumlu duyan bir yurttaşlık görevini yerine getiriyoruz. Bu anlamda herkes orada olmalıdır ve terörü lanetlemelidir. Bu terör belasından artık ülkemizi kurtarmalıyız. Ne yazık ki ülkemizin 81 ili terör bölgesi haline gelmiş. Her ilde ayrı bir terör örgütlerinin eylem yapabilir bir hali var. İnsanlarımızın can ve mal güvenliği yok. Böyle bir ortamda terörü yalnızca bir partinin sorumlu olarak görmekte yanlış. Böyle bir süreçte partileri suçlamakta yanlış. Şuanda ulusal bir duruş göstererek bu soruna ulusal bir sorun olarak bakarak terör meselesinin Türkiye'de çözülmesi için hepimizin birbirimize destek olması lazım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Erol Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title