Haberler

Tunceli'de "Teröre Lanet Yürüşüyü" Düzenlendi

Tunceli'de "Teröre Lanet Yürüşüyü" düzenlendiTUNCELİ - Tunceli'de şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz için "Teröre Lanet Yürüşüyü" düzenlendi.

Tunceli'de "Teröre Lanet Yürüşüyü" düzenlendi

TUNCELİ - Tunceli'de şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz için "Teröre Lanet Yürüşüyü" düzenlendi.

Tunceli'de teröristler tarafından aracı yakıldıktan sonra kaçırılan ardından şehit edilen 23 yaşındaki sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz için Munzur ve Pülümür Çayları'nın birleştiği yere beyaz ve kırmızı karanfiller atarken, Hızır Gölü ziyaretin'de de Yılmaz için dua edilerek niyazlar dağıtıldı.

Tunceli'de düzenlenen terörü protesto ve şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anmak için Moğultay Mahallesi Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde bir araya gelen Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP'li milletvekilleri Muharrem İnce, Tuncay Özkan, Gülay Yedekci, Haluk Pekşen, Serdal Kuyucuoğlu, Gürsel Erol, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yıldız Güngör, MHP İl Başkanı Melike Gökalp, kurum amirleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar, Türk Bayrakları ve karanfillerle Aleviler tarafından kutsal sayılan Hızır Gölü ziyaretine kadar yürüdü. Burada şehit öğretmen Necmettin Yılmaz anısına Munzur ve Pülümür Çaylarına beyaz ve kırmızı karanfiller bırakan katılımcılar daha sonra ziyarette mumlar yakıp, niyazlar dağıttı.

Düzenlenen protesto yürüyüşünde konuşan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Necmettin Yılmaz'ın şehit edilmesinde sert tepki göstererek, "Necmettin öğretmen bundan sonra bizim de evladımız, bizim de onurumuzdur. Dersim toprakları sizin de artık evinizdir. Necmettin öğretmene sıkılan kurşun dersimin tarihine, kültürüne, geleneklerine, inançlarına sıkılan kurşundur. Dersim'e, Türkiye'ye, insanlığa sıkılan ihanet kurşunudur" dedi.

Sizleri hak, hukuk, adalet, demokrasi ve özgürlük için teröre karşı çıkmak için yeni bir direniş hikayesi başlatmaya davet ediyorum diyen Erol, "Bu direniş hikayesinin adı teröre karşı çıkma hikayesidir. Diyorum ki yaşasın demokrasi, adalet, kardeşlik, barış, özgürlük; laik cumhuriyet. Kahrolsun terör. Kahrolsun terör" diye konuştu.

Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz ile tüm şehitlere rahmet dileyen Tunceli Valisi Tuncay Sonel'de Tunceli'nin terörle anılmak istemediğini bugünkü yürüyüşün de bun anlamda önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Gürsel Erol Tunceli Pülümür Munzur Genel Haberler

title