Haberler

Trump-Kim Zirvesinde Anlaşma Sağlanamadı

ABD Devlet Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un katılımıyla Vietnam'ın başkenti Hanoi'deki zirvenin ikinci günü başladı.

ABD Devlet Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un katılımıyla Vietnam'ın başkenti Hanoi'deki zirvenin ikinci günü başladı. İki liderin yapması beklenen imza töreni iptal edilirken, anlaşma sağlanamadığı belirtildi.

ABD Devlet Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un Vietnam'ın başkenti Hanoi'deki zirvesinin ikinci gününde görüşmeler başladı. Sofitel Metropole otelde yerel saatle bir araya gelen ikili yaklaşık 45 dakika yüz yüze toplantı yaptı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve ABD Başkanı Donald Trump, Hanoi'deki toplantının ikinci günü başladı. Bir araya gelen iki lider sempatik bir görüştürme gerçekleştirerek basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ancak iki liderin bugün imzalanması beklenen ön beyannameyi imzalamayacağı öğrenildi. Trump ise Kuzey Kore rejimi ile nükleer bir anlaşmaya varmak için acelesinin olmadığını altını çizerek, "Önemli olan doğru bir anlaşma yapmak" dedi. Açıklamayı yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, anlaşmanın iptaline ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.

KİM İLK KEZ BATILI GAZETECİNİN SORUSUNU CEVAPLADI

Kim, basına yaptığı ilk açıklamada, "Mükemmel bir sonuç elde etmek için elimden geleni yapacağım" sözünü verdi. Kim bir basın toplantısında ilk kez Batılı bir gazetecinin sorusuna cevap verdi. Kim, Washington Post muhabiri David Nakamura'nın, "Trump'la anlaşmaya varabilmek konusunda kararlı mısınız" sorusuna, "Bunu söylemek için çok erken. Karamsar olduğumu söyleyemem" diye cevap verdi. Başka bir Amerikan gazetecinin sorusuna cevaplayan Kim, "Nükleer silahsızlanmaya hazır olmasam burada bulunmazdım" demesi üzerine, Trump şaşırarak, "İyi cevap, vay canına. Bu, senden duyduğum en iyi cevap olabilir" dedi.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Vietnam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title