Haberler

Toplu tecavüz sanıkları üçüncü kez hakim karşısına çıktı

Güncelleme:

Bursa'da 22 yaşındaki kızı alıkoyarak barakada tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan 5'i tutuklu 10 şüpheli, üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bağlı Kurşunlu Mahallesinde 22 yaşındaki kızı alıkoyarak, barakada tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan 5'i tutuklu 10 şüphelinin yargılanmasına devam ediliyor.

16 Temmuz 2018 tarihinde Çanakkale'nin Çan ilçesinde, "markete gidiyorum" diyerek evden ayrılan 22 yaşındaki G.U. bir daha geri dönmedi. Yarım saat sonra markete kızını aramaya giden anne Songül U., kızının markete hiç gitmediğini öğrenince emniyete giderek ihbarda bulundu. Bunun üzerine polis genç kızı bulmak için geniş çaplı arama başlattı.

13 GÜN BOYUNCA BULUNAMADI

Polis, AFAD ve jandarma ekipleri tarafından aralıksız sürdürülen aramalarda genç kız 13 gün boyunca bulunamadı.

Olaydan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kayıp ilanı ile 81 ilde aranan genç kız, 14'üncü günde Eskişehir'de tren garında polis tarafından fark edilince gözetim altına alınarak Çanakkale'ye götürülüp ailesine teslim edildi. Genç kız yaşadıklarını annesine anlatınca duyduklarına inanamayan anne S.U, zihinsel engelli kızını da yanına alarak Bursa İnegöl Jandarma İlçe Komutanlığına gelerek şikayette bulundu.

CAMDAN KAÇTI

İddiaya göre, 22 yaşındaki G.U, Çanakkale'de otostop çektiği bir tırla Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesi'ne geldi. Burada tırdan inen genç kız yaya olarak aynı mahallede gezdiği sırada, yanına gelen C.Y. isimli kişi ile bir süre sohbet edip onun kullandığı araca bindi. C.Y. tarafından bir çiftliğe götürülen zihinsel engelli genç kız, buradaki bağ evinde birden fazla kişinin tecavüzüne uğradı. Bağ evinde zorla tutulan G.U. olaydan bir gün sonra evde kimsenin olmamasını fırsat bilip candan kaçmayı başardı.

POLİS FARK ETTİ

Kurşunlu yolu üzerinde genç kızı fark eden zanlılardan biri, aracına alıp götürdüğü baraj yolunda bir kez daha tecavüz edip Bursa Ankara Karayolu Mezitler mevkiinde araçtan indirdi. Bir kez daha otostop çeken G.U, önce Kütahya'ya, ardından da trenle Eskişehir'e gitti. Burada polis ekipleri tarafından fark edilip ailesine teslim edildi.

OLAY ÜZERİNE ÇALIŞMA BAŞLATILDI

İddialar üzerine harekete geçen İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla şüphelileri aramaya başladı. Yapılan çalışmalar sonucunda şüpheliler C.Y. başta olmak üzere E G., T.G., U.C., E.C., M.K., A.Y., İ. K. ve S. B. isimli 10 kişi tek tek yakalanarak gözaltına alındı. Jandarma karakolunda işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen kişiden C.Y, E.K, A.Y, U.C. ile A.K. tutuklanırken, S.B, İ.A, T.G, E.G ve Y.K. isimli şahıslar ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

SANIKLAR ÜÇÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulunan 5 kişi ile tutuksuz yargılanan şahısların davaları devam ediyor. Sanıklar üçüncü kez İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Son duruşmaya 5 tutuklu sanıklar tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS ile katıldı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Tutuklu C.Y, E.K, A.Y, U.C. ile A.K.'nin tutukluluk hallerinin devamına Adli Tıp kurumunda beklenen raporun gelmemesi ve tanıkların dinlenmesi karar veren mahkeme heyeti duruşmayı illeri bir tarihe erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İnegöl Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (17)

CONI:

Hakkaten inanilmaz dini butun bir ulkeyiz, su pisliklere sorsan eminim agizlarindan din iman eksik olmaz !

17
4
yanıtYanıtla
derin gölge:

dini karıştırma sonuçta insanın olduğu her yerde her pislik oluyor hiç bir din edepsiziği hoşgörmez

yanıt19
yanıt4
KOKKO:

otostop yapmış bindiği araç sahiplerininde tecavuz etmediğinin garantisi yok kameralardan görüntüsü varsa tamam aksi halde zihinsel engelli birisinin ifadesi doğrultusunda insanlara ceza vermek doğru değil

2
14
yanıtYanıtla
txx:

ya bildiğinize de yazıyorsunuz bilmediğinize de be kardeşim. heralde yani bi lafla tutuklanmadı okadar kişi. malmısın nesin. muayenesi var şeyi var bunun herseyi bilir gibi bide yorum yapmanız yok mu.

yanıt0
yanıt1
........:

Zihinsel engelinin derecesine bağlı. Çok ilginçtir ki yalan söyleyebilmek bir zeka belirtisidir.

yanıt4
yanıt0
FIRTINA 61:

Mahkeme karar duruşmasında tecavüze uğrayan suçlu bulunursa, herkes beraat ederse şaşırmayacağım. . .

6
1
yanıtYanıtla
Anarşist:

Bu adalet sistemi kitlesel isyanlara yol açacak, ve Devlet kavramı zamanla ortadan kalkacak.

5
0
yanıtYanıtla
selman:

Müebbetliklerin yanına atında adamlar rahatlasın. Bunlara etek giydirsin bu iş nasıl olur öğretsinler.

4
1
yanıtYanıtla
alı:

savcı neyını ertelıyor suclu belı gerce mahkemelerde asıl savcı hakem yok yedekler bakıyorlar

2
0
yanıtYanıtla
ARZU CISSS:

hayırlı olsun 10tane içerde besleyecegimiz sapık var idam yok mu idam ee ne de olsa onların kızı degil

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title