Haberler

Tokat'ta Ölümlerde Domuz Gribi Şüphesi

Tokat'ta ölümlerde domuz gribi şüphesi Tokat'ta tedavi gördükleri hastanede ölen 3 ve 5 yaşında 2 çocuğun H1N1 virüsü (domuz gribi) şüphesi ile hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Tokat'ta ölümlerde domuz gribi şüphesi

Tokat'ta tedavi gördükleri hastanede ölen 3 ve 5 yaşında 2 çocuğun H1N1 virüsü (domuz gribi) şüphesi ile hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Tokat Valisi Ömer Toraman:

"O isimle isimlendirme yapmamız ne derece doğru olur onu bilemiyorum"

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin:

"Tetkik için gönderilen tahliller var sonuçlarını almak lazım"

TOKAT - Tokat'ta tedavi gördükleri hastanede ölen 3 ve 5 yaşında 2 çocuğun H1N1 virüsü (domuz gribi) şüphesi ile hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde rahatsızlanarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen Hasan ve Esra Köybaşı çiftinin ikiz çocuklarından Beyza Köybaşı, yaklaşık bir hafta önce doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Beyza, toprağa verilirken ikiz kardeşi Feyza ise tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi. Amasya'dan Tokat'a gribal enfeksiyonla sevk edilen 5 yaşındaki bir çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 13 yaşındaki bir çocuğun tedavisinin devam ettiği, 15 H1N1 şüphesi ile tedavi gören hastanın taburcu edildiği öğrenildi.

Vali Toroman net konuşmadı

Taşhanda yapılan bir toplantı sonrasında basın mensuplarının domuz gribi ile ilgili sorularını yanıtlayan Tokat Valisi Ömer Toraman, "Mevsim itibariyle ülke genelinde Tokat'ta da bazı mevsimsel hastalıklarda tabi olarak bir yoğunlaşma var, soğuk algınlığı, grip ve ona bağlı enfeksiyon gibi. Ocak ayı maalesef geçmiş yılların ortalamalarına göre kurak ve sıcak geçiyor. Bununda etkisi olsa gerek mevsimsel salgın hastalıklarda döneme bağlı olarak artışlar olabiliyor. Onun dışında özel olarak spesifik bir durum bilgimiz dahilinde değil. Dolayısı ile mevsime bağlı rahatsızlıklar bunlar çok özel bir durum olduğunu düşünmüyorum açıkçası" dedi.

Tokat'ta H1N1 virüsüne bağlı ölüm olayı olup olmadığı yönündeki sorulara ise Vali Toraman, "O isimle isimlendirme yapmamız ne derece doğru olur onu bilemiyorum, uzmanlarımıza hekimlerimize sormamız lazım. Onu söyleyebilecek selayatte değilim" şeklinde verdi.

Tahlillerin sonuçları bekleniyor

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise çocukluk çağındaki hastalarda ağır griple influenza vakalarının olabildiğini ifade ederek, "Şüpheli olanlar mutlaka tetkik için gönderiliyor ve sonuçları değerlendiriyor. Ama o anlamda paylaşılacak aşikar şuanda bir bilgi yok. Olağan dışı bir şey yok. Şuanda her kış mevsiminde bu dönemde çocuklarda görülen ağır vakalar bizde de rastlanılıyor ve kaybedilen vakalar olabiliyor. Ama bunun teferruatında şöyle diye ifade etmek için şuanda bir şey söylemek mümkün değil" dedi.

Bu mevsimde grip iinfluenza vakalarının ağır seyredebildiğini ifade eden Rektör Şahin, bir gazetecinin 'bu vakalara domuz gribi diyebiliyormuyuz' şeklindeki sorusuna, "Şüpheli vakalar mutlaka tetkik ediliyor. Olağan dışı her yıl görülenlerin dışında bir şey yok" diye konuştu.

H1N1 virüsünden hayatını kaybeden bir çocuk olduğu yönündeki sorulara ise Şahin, "Eksik bir bilgi söylemeyeyim. Tetkik için gönderilen tahliller var sonuçlarını almak lazım. Henüz sonuçlarını görmeden bir şey söylemek mümkün değil" diye cevap verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Erbaa Tokat Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title