Haberler

TİP Milletvekili Barış Atay'dan Yılmaz Erdoğan'a Tepki: Yazık Sana, Utanmaz!

Güncelleme:

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili ve tiyatro sanatçısı Barış Atay; dün Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda da kabul edilen sinema teklifiyle ilgili yönetmenlerin yayınladığı bildiri için "Maksadını aşan bir şekilde sunuluyor" diyen yapımcı, yönetmen ve oyucu Yılmaz Erdoğan'a tepki göstererek "Yazık sana be, yazık. Neymiş? "Maksadını aşan bir şekilde sunuluyor"muş. Utanmaz!" dedi.

Sinema yapımcıları ile MARS grubu arasında yaşanan kriz tarafların karşılıklı açıklamalarıyla devam ediyor. Konuyla ilgili son olarak bakanlık devreye girmişti. Milli kültürün uluslararası tanıtımına katkı sağlar nitelikte olan dizi filmlerin desteklenmesi, sinema sektörünün uluslararası alanda rekabet gücünün artırılması ve Türkiye'nin film üretim merkezlerinden biri haline gelmesi amacı taşıyan teklif, dün Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edilmişti.

YÖNETMENLER ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Yönetmenler kabul edilen yasa teklifiyle ilgili çağrıda bulunmuştu. Aralarında Nuri Bilge Ceylan, Canan Gerede, Erden Kıral, Belmin Söylemez, Onur Saylak, Handan Öztürk, Hüseyin Karabeyi, Pelin Esmer, Yeşim Ustaoğlu, Zeynep Dadak, Aslı Özge, Çağan Irmak ve Yılmaz Erdoğan'ın da bulunduğu yönetmenler bir bildiri yayınlayarak yasanın sınıflandırma ve değerlendirme ile ilgili maddelerinde, "komisyonca uygun bulunulmayan filmler ticari dolaşıma ve gösterime sunulamaz" önermesinin kaldırılmasını, Türkiye'de düzenlenecek ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilecek filmlere yönelik düzenleme ile destekleme kurullarının oluşturulmasında sinema sektörü üyelerinin azınlığa düşürülmesinin düzeltilmesini talep etmişlerdi.

YILMAZ ERDOĞAN: MAKSADINI AŞTI

Ancak, daha sonra bildiriyle ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Yılmaz Erdoğan, "Görüyorum ki birkaç yapımcı değişiklik önerisi - en azından ben öyle anladım- maksadını aşan şekilde sunuluyor" dedi.

TİP Milletvekili Barış Atay'dan Yılmaz Erdoğan'a Tepki: Yazık Sana, Utanmaz!

BARIŞ ATAY'DAN YILMAZ ERDOĞAN'A TEPKİ

Erdoğan'ın bu paylaşıma tepki gösteren Türkiye İşçi Partisi Milletvekili ve tiyatro sanatçısı Barış Atay, "40 yılın başı, kendi mesleğinle ilgili bir tek bildiriye attığın imza için bile af diliyorsun. Yazık sana be, yazık. Neymiş? "Maksadını aşan bir şekilde sunuluyor"muş. Utanmaz!" diyerek tepki gösterdi.

Atay, yine Twitter'da Erdoğan'la ilgili "İzlerken, başkası adına utanmak ne demek daha iyi anlıyorsunuz. Aynen dediğin gibi Yılmaz Erdoğan: "Organize İşler" mesajını paylaştı.

TİP Milletvekili Barış Atay'dan Yılmaz Erdoğan'a Tepki: Yazık Sana, Utanmaz!

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yılmaz Erdoğan Milletvekili Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title