Haberler

Tıp Dünyasının Hastalığına Çare Bulamadığı Seyfi Bebeğin Annesi Tedavisi İçin Ağladı

Tıp dünyasının hastalığına çare bulamadığı Seyfi bebeğin annesi tedavisi için ağladı En son 'hücre eksikliğine bağlı vücut direnci düşüklüğü' tanısı konulan bebeğin annesi, gözyaşı dökerek yetkililerden yardım istiyor Anne, aynı durumu yaşayan ailelerden yardım bekliyorISPARTA - Isparta'da...

Tıp dünyasının hastalığına çare bulamadığı Seyfi bebeğin annesi tedavisi için ağladı

En son 'hücre eksikliğine bağlı vücut direnci düşüklüğü' tanısı konulan bebeğin annesi, gözyaşı dökerek yetkililerden yardım istiyor

Anne, aynı durumu yaşayan ailelerden yardım bekliyor

ISPARTA - Isparta'da yaşayan Yaşar ve Gökhan Gökdoğan çiftinin 4 aylık bebekleri Mustafa Seyfi'nin hastalığına ailenin bir çok sağlık kurumuna başvurmasına rağmen net bir teşhis konulamadı. İka ayrı hastanede hastalığına iki aşrı teşhis konulan bebek için hastane hastane dolaşan ve bebeklerine şifa arayan aile, yetkililerden seslerini duymalarını istedi. Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan anne Yaşar Gökdoğan 'Kimseden maddi bir beklentim yok. Tek isteğim, çocuğumun bir an önce tedavi olması" dedi.

Hastaneden hastaneye koştular

Bir buçuk ay önce oğlunun rahatsızlandığını özel bir hastaneye başvurduklarında ilaç verilerek eve gönderildiklerini belirten Anne Gökdoğan, bebek bir kaç gün sonra yeniden rahatsızlanınca başka bir özel hastaneye gittiklerini söyledi. Dört gün boyunca hastanede tutulan Mustafa bebek taburcu edildi ve ağızdan antibiyotik tedavisi uygulandı. Bebek, bir kaç gün sonra yeniden rahatsızlandı. Bu defa Isparta Şehir Hastanesi'ne yatırılan bebek burada bir süre tedavi gördü. Aile Mustafa bebeği tedavinin ardından bu kez Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Burada ise bebeğe sweet sendromu (kanda lölokistin ve yüksek ateşin eşlik ettiği ciltte koyu kırmızı lekeler şeklinde belirginlik gösteren ağrılı rahatsızlık) teşhisi konuldu. Çocuk muayene edilip tekrar tedavi altına alındı.

Bir çok teşhis konuldu

Kurban Bayramı'nın dördüncü günü bebeğinin yeniden rahatsızlanarak hastaneye yatırıldığını anlatan Gökdoğan, "Şimdi lenf bezlerinden biyopsi alınıp taburcu edildik. Sonuç bekleniyor. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Kayseri'ye kan örneği gönderildi. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gelen sonuçlarda vücutta hücre eksikliği bulunduğu tanısı konuldu. Ne olduğunu bilmiyoruz. Bir öyle bir böyle tanı konuluyor" diye konuştu.

Devlet büyüklerinden yardım istedi

Çocuğuna geç kalınmadan düzgün bir tanı konulmasını istediğini dile getiren Gökdoğan, "Başka hiç bir isteğim yok. Daha küçücük bir bebek o. Daha dört aylık. Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan yardım istiyorum. Kimseden maddi bir beklentim yok. Bu durumu yaşamış aileler varsa bana ulaşsınlar. Kime gittilerse hangi hekimden şifa buldularsa oraya götürmek istiyorum. Geç kalmak istemiyorum. Zaman çok hızlı geçiyor. Tedavisini bir an önce yaptırıp şifa bulmasını istiyorum. Gitmediğim yer kalmadı. Çare bulamadım. Net bir teşhis yok. Olabilir de olmayabilir de. Sürekli canı yanıyor. Sürekli hastanelerde yatırılıyor. Kızım var ilkokul ikinci sınıfta ben gittim mi o da yalnız kalıyor yanında kimse kalamıyor" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Akdeniz Üniversitesi Kayseri Isparta Bebek Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title