Haberler

TİKA'nın onardığı Valide Sultan Camisi'nde ilk mevlit

Güncelleme:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilen Sırbistan'ın Sjenica şehrindeki tarihi Valide Sultan Camisi'nde ilk mevlit okundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilen Sırbistan'ın Sjenica şehrindeki tarihi Valide Sultan Camisi'nde ilk mevlit okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Sırbistan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında açılışını yaptığı camide, cuma namazını ardından mevlit programı düzenlendi.

Sultan Abdülaziz'in annesi Pertevniyal Sultan tarafından yaptırılan camideki programa katılan Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, tarihi yapıların ortak kültür ve dostluğun bir parçası olduğunu belirtti.

Valide Sultan Camisi'nin bölgenin en güzel yapılarından biri olduğunu kaydeden Bilgiç, Sancak bölgesi ve Boşnakların Sırbistan ile Türkiye arasında dostluk köprüsü görevi üstlendiğini vurguladı.

Bilgiç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sırbistan ziyareti kapsamında bu caminin yanı sıra birçok TİKA projesini de açtığını anımsatarak, Türkiye'nin Sancak ve Sırbistan'a destek olmaya devam edeceğini söyledi.

Barış Pınarı Harekatı'nda şehit düşen askerlere de Allah'tan rahmet dileyen Bilgiç, Sancak halkına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını iletti.

TİKA Belgrad Koordinatörü Çağla Gültekin Tosbat da TİKA aracılığıyla Türkiye tarafından restore edilen tarihi Valide Sultan Camisi'nin 150 yıl önce inşa edildiğini aktardı.

Sancak Müftüsü Senad Halitovic de bölgede yaşayan Müslümanların, Türkiye'nin gücünden güç aldıklarını vurguladı.

Bu arada, Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin tek selatin camisi olma özelliği taşıyan Valide Sultan Camisi'nin kapısına da Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde onarıldığına dair bir kitabe de asıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title