Haberler

Tekirdağ'da Şehit Olan Sefa Parhan AK Parti Gençlik Kollarına Üyeymiş

Tekirdağ'da şehit olan Sefa Parhan AK Parti Gençlik kollarına üyeymişİZMİR - Tekirdağ'ın Saray ilçesinde, sel felaketinde kaybolan ve ardından cansız bedeni bulunan şehit asker Sefa Parhan'ın, birlik içerisinde silah arkadaşlarıyla beraber söylediği, "Su Misali" parçası yürekleri sızlattı.

Tekirdağ'da şehit olan Sefa Parhan AK Parti Gençlik kollarına üyeymiş

İZMİR - Tekirdağ'ın Saray ilçesinde, sel felaketinde kaybolan ve ardından cansız bedeni bulunan şehit asker Sefa Parhan'ın, birlik içerisinde silah arkadaşlarıyla beraber söylediği, "Su Misali" parçası yürekleri sızlattı. Şehidin, İzmir'deki ailesi ise acı haber tez ulaştı.

Saray ilçesinde, etkili olan yağış sonrası sel meydana gelmiş, mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giderken sele kapılan zırhlı askeri araçta kaybolan Şehit Er Sefa Parhan'dan acı haber gelmişti. Şehit Parhan'ın acı haberi, İzmir'in Çiğli ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Aynı zamanda Çiğli AK Parti Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Fehmi Parhan'ın kardeşi olan şehit askerin terhisine 8 gün kala şehit olması herkesi üzüntüye boğdu. Sefa Parhan'ın acı haberi ise sabahın erken saatlerinde askeri erkan tarafından verildi. Haber duyulur duyulmaz da şehit evi Türk bayraklarıyla donatıldı ve çok sayıda vatandaş eve taziye ziyareti yaptı.

AK Parti Çiğli gençlik Kolları Başkanı Emre Sarı da, acı haberi sabah aldıklarını söyledi. Sarı, "Sefa kardeşimiz gençlik kollarımızdandı. Ağabeyi de teşkilat başkanımızdı. Ölümünü üzüntüyle aldık. Dün öğrendik kayıp haberini. Haberlerde geçti ama aklımıza bile gelmedi. Ağabeyi Fehmi'nin bir arkadaşı böyle bir olayın olduğunu haber verdi" dedi.

Söylediği parça yürekleri yaktı: "Su misali gibi aktı ömrüm"

Öte yandan, şehit askerin sosyal medya hesabında, silah arkadaşlarıyla beraber söylediği bir türkü de ortaya çıktı. Saz eşliğinde "Su Misali" parçasını yanık bir sesle söyleyen Parhan'ın bu videosu, dinleyenlerin içini acıttı. Video, sosyal medya hesaplarında da onlarca kişi tarafından paylaşıldı. Parçanın içerisinde yer alan, "Su misali aktı ömrüm ben ne sevgiler gördüm. Bir alev gibi yandım söndüm" sözleri ise dikkat çekti.

Şehit, bir başka videoda da "Bir Fidan" türküsünü söylediği görüldü. Yine arkadaşının saz çalmasıyla türküyü duygu yüklü bir sesle söyleyen şehit askerin bu görüntüsü de yürekleri dağladı. Şehit Er Sefa Parhan'ın şehit olmasının ardından da sosyal medya hesabı taziye mesajlarıyla doldu. Özelikle söylediği türkünün altına onlarca yorum yapıldı.

Şehit askerin, yarın cuma namazına müteakip İzmir'deki Beşikçioğlu Camii'nden toprağa verileceği öğrenildi.

Parhan nasıl şehit oldu?

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sonrası derenin taşması üzerine mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giderken sele kapılan zırhlı askeri araçta kaybolan Şehit Er Sefa Parhan'ın arama çalışmaları sabahın erken saatlerinde başladı. Yapılan çalışmalarda kayıp Er Sefa Parhan'nın cenazesi, olay mahallinin 800 metre ilerisinde bir ağaca sarılı olarak bulunmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ak Parti Tekirdağ Çiğli İzmir Genel Haberler

Bakmadan Geçme

title