Haberler

Teröre Karşı 3 Partiden Ortak Metin: Milletimiz Teröre Boyun Eğmeyecek

Güncelleme:

AK Parti, CHP ve MHP'nin teröre karşı hazırladığı, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı bildiriyi 3 parti de ayakta alkışladı. HDP, ortak metni imzalamadı.

Başkent'teki terör saldırısına ilişkin, Ak Parti, CHP ve MHP Meclis Grup Başkanvekilleri tarafından imzalanan ortak bildiride, "Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamacayacaktır" ifadesine yer verildi. Ak Parti, CHP ve MHP grupları, bildiriyi okuyan 3 grup başkanvekilini de ayakta alkışladı.

GRUP BAŞKANVEKİLERİNİN İMZASI VAR

TBMM Genel Kurulunda verilen aranın ardından, oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın imzasının bulunduğu ve Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili bir metnin TBMM Başkanlığına ulaştığını kaydetti.


USUL TARTIŞMASI YAŞANDI

Tüm siyasi partilerin imzasını taşımadığı için metnin ortak deklarasyon olarak işlem görmesinin mümkün olmayacağını belirten Hamzaçebi, daha önce de benzeri bir olayda önergenin işleme alınmadığını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, Hamzaçebi'den, Meclis'in değil siyasi partilerin ortak deklarasyonu olarak okumasını istedi.

Hamzaçebi de TBMM'nin üst düzeyde tepkisini ortaya koyduğunu, kendisinin de tepkisini ifade ettiğini anımsatarak, ancak Meclis'in ortak deklarasyon yayınlama konusunda bir teamülü olduğunu dile getirdi.


Bunun üzerine Vural, usul tartışması açtı.

3 PARTİ AYRI AYRI OKUDU

Usul tartışması üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Vural, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, imzalarının olduğu ortak metni ayrı ayrı kürsüden okudu. Metinde, şu ifadelere yer verildi:



"Ülkemiz bugün vahim bir terör saldırısıyla daha karşı karşıya kalmıştır. Öncelikle bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve aziz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı soğulsun.

Bizler TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler olarak, birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet, hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamacayacaktır.

Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu oyunu bozacak güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz."


Üç grup başkanvekili de metni okuduktan sonra imzaları olan üç siyasi parti milletvekilleri tarafından alkışlandı.

HDP İMZALAMADI

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de oturumun hemen başında bu saldırıyı kınadıklarını, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini hatırlattı. Baluken, şunları söyledi:

"Öyle bir tablo ortaya çıktı ki sanki bu menfur saldırıyı üç siyasi parti kınamış, bir siyasi parti kınamamış şeklinde siyasi etiğe uymayan bir durum yaşandı. Hazırlanan metnin içeriğiyle ilgili uzlaşma ortaya çıkmadı. Biz bu metnin içeriğinde Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda, Suruç'ta, Ankara'da, Sultanahmet'te yapılan katliamların da yer alması gerektiğini, sokağa çıkma yasaklarında kimden gelirse gelsin yaşanan sivil can kayıplarıyla ilgili bir ibarenin de olması gerektiğini ifade ettik."


"TBMM ÇALIŞMALARINA ARA VERMEZ"

Hamzaçebi, söz konusu terör saldırısından sonra siyasi parti gruplarından çalışmalara son verilmesi yönünde öneriler geldiğini aktararak, "20. yüzyılın en büyük ve onurlu mücadelesini Anadolu topraklarında dağılan bir imparatorluğun ardından yeni devleti kurma mücadelesi yürütmüş olan TBMM'nin bugünkü mirasçıları, evlatları, milletvekilleri, Meclisin hemen yanıbaşında bile olsa bir terör saldırısı karşısında çalışmalarına asla ara vermez" diye konuştu.


İlgili Haberler

Hamzaçebi'nin, "hazırlanan ortak bildiriyi okumaktan imtina etmiş gibi davranılmasına ve usul tartışması açılmasına üzüldüğünü" söylemesine, MHP Grup Başkanvekili Vural, "Usul tartışması açmamızın sebebi bu metni kürsüden okumaktı" diye yanıt verdi.

Daha sonra Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerinde komisyon ve hükümetin yerine oturmaması üzerine Hamzaçebi, birleşimi, bugün saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: AA / Güncel

Naci Bostancı Özgür Özel AK Parti Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (130)

AMEDLİ:

HDP hep sen var olacaksın.

4
38
yanıtYanıtla
cCc:

alayınıza göstereceğiz gününüzü az kaldı

yanıt3
yanıt0
Ardahanli:

Sende amedi irakta koklayacan. . . . .

yanıt0
yanıt0
sıkıysayakala:

PKK nin yaptığı belimi şimdi HDP hedef edilmeye çalışılmış burada buda akp nin işine gelir oylarını kürtlerden topluyor nede olsa

1
38
yanıtYanıtla
SKY34:

Ne diye imzalayacak!!! GidiN kürdleri vurun diyemi?Kürdün coluk çocuk herkes sizin için terörist,ve bir Kürd partisinde sizin bu anlaşmanıza imza atacak öylemi!!

1
34
yanıtYanıtla
xxxx:

Biz yeterince imkan sağladık hizmet verdik Sizden Bi kişi Çıkıp Türkiye bize hizmet etmedi yardım etmedi diyebilir mi? Diyemez bir çok konuda size imkan verildi hizmet sunuldu yeri geldi görmezden gelindi. Artık Hoşgörü devri kapandı. O treni çoktan kaçırdınız!

yanıt1
yanıt1
dobra:

CHP ve HDP ALLAH bu ülkeyi sizden kurtarsın sizi layık olduğunuz sona ulaştırsın.

8
16
yanıtYanıtla
türk ama hdp li:

hdp imzalamadığı için takdiri hak ediyor cizrede bütün binalar bombalanırken çılık çocuk demeden insanlar öldürürken niye kimsede ortak tepki bildirisi gelmedi he bu demektirki bunların temamı kürt düşmanı ey bu üç savaş partisinine oy veren kürtler ve ben insanım denen türkler artık hdp nin etrafında kenetlenelim bu kanı ancak ve ancak hdp bitirir. kimin savaşla şidetle iktidara geldiği beli şidet hdp işi değil çünkü tam tersi şidet hdp kayıp etiriyor ama şidet olmayınca hdp enin yükselişi

1
22
yanıtYanıtla
KUZUMobil-IOS:

Hdpkk zaten teröre destek veren terörist bir kuruluştur yok edilmesi Ülkenin hayrınadır

19
4
yanıtYanıtla
SEFER:

2 DÖNEM HDPYE OY VERMİŞ BİRİ OLARAK BİLDİRİYE İMZA ATMAYAN HDPYİ KINIYORUM HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 130 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title