Haberler

36 yıldır bu işi yapıyor: Tamir edemeyeceğim saat henüz üretilmedi

Güncelleme:

Antalya''da yaşayan Mesut Cevher, dede mesleği olan saat tamirciliğini 36 yıldır 1 metrekarelik alanda sürdürüyor. Ancak bir kişinin sığabildiği dükkanında çok ünlü markaların dahi tamirini yapabildiğini belirten Cevher, 4 kişilik ailenin geçimini de bu dükkandan sağlıyor.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Mesut Cevher (58), 1 metrekarelik dükkanında mesleğini 36 yıldır severek yapıyor. Dedesinden babasına, babasından da kendisine geçen mesleki birikimiyle arızalı saatleri tamir eden Cevher, tamir için gelen saatleri söz verdiği zaman diliminde mutlaka onarıyor. Bir merdiven boşluğu olan dükkanına sığabilmek için tezgahına düzenek yapan Mesut Cevher, dükkanına girip sandalyesine oturduğunda tezgahını küçük raylar üzerinde iterek 1 metrekarelik alan oluşturup çalışabiliyor. Tezgahında bekleyen saatleri düzenli temizleyen Cevher, dükkanının yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi üzerinde olmasının, kısa sürede tanınmasına imkan sağladığını söyledi.

36 yıldır bu işi yapıyor: Tamir edemeyeceğim saat henüz üretilmedi

700 BİN TL'LİK SAATİN TAMİRİ İÇİN ÖZEL DAVET

Çok ünlü markaların saatlerini tamir etmesiyle de tanınan Mesut Cevher, henüz tamir edemeyeceği saatin üretilmediğini söyledi. Geçen aylarda kendisine gelen bir telefonla adını açıklamadığı bir iş insanından özel davet aldığını anlatan Cevher, "Bir telefon geldi ve özel bir saatin tamirini yapıp yapamayacağım soruldu. Ben de tamir edebileceğimi söyledim. Gidiş dönüş uçak biletim alındı. Gittim saate baktım, küçük bir parçada arıza varmış, tamir ettim. Beni tekrar havalimanına bıraktılar. 700 bin TL'lik bir saatti. Tamir karşılığında da epey yüklü ücret ödediler" diye konuştu.

36 yıldır bu işi yapıyor: Tamir edemeyeceğim saat henüz üretilmedi

Mesut Cevher, dijital teknolojinin eski saatleri etkilemediğini, her şeye rağmen işlerinin gayet iyi olduğunu ve 4 kişilik ailesinin geçimini bu mesleğe borçlu olduğunu sözlerine ekledi.

36 yıldır bu işi yapıyor: Tamir edemeyeceğim saat henüz üretilmedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cep Telefonu Muratpaşa Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title