Haberler

    Suudi Arabistan'da 2019'da idam rekoru kırıldı

    Güncelleme:

    Suudi Hükümeti, geçtiğimiz yıl beş kişi Cemal Kaşıkçı cinayetinden olmak üzere 184 kişiyi idam etti. İdamda kendi rekorunu kıran Suudi hükümeti, 2020 itibariyle şu an için 4 kişinin idam edildiğini de bildirdi.

    Suudi Arabistan'da 2019 yılında idam edilen mahkum sayısında rekor kırıldığı bildirildi. İnsan hakları savunucusu Reprieve kuruluşu tarafından yayımlanan rapora göre, Suudi Arabistan'da 90'ı yabancı uyruklu 184 kişi 2019 yılında idam edildi. Buna göre 2019'da ülkede idam sayısı son yılların en yüksek seviyesine ulaştı.

    2019'DA 184 KİŞİ İDAM EDİLDİ

    Reprieve'in infaz takip raporuna göre idam edilenlerin 82'si uyuşturucu kaçakçılığı, 57'siyse cinayet suçundan hüküm giymişti. Kuruluşun Suudi hükümeti tarafından ilan edilen idamların kayıtlarını tutmaya başladığı 2015 yılından bu yana idam sayısında artış yaşandığı görülüyor.

    Suudi Arabistan'da 2019'da idam rekoru kırıldı

    2020'DE 4 KİŞİ

    2014 yılında 88 kişinin ölüm cezasına çarptırıldığı Suudi Arabistan'da 2015'de yaklaşık 157 kişi idam edildi. Bu sayı geçtiğimiz yıla kadar sabit kalırken 2019'da 184'e çıktı. Reprieve, 2020 itibariyle şu an için 4 kişinin idam edildiğini bildirdi.

    KAŞIKÇI CİNAYETİYLE İLGİLİ 5 İDAM

    Suudi Arabistan ve Suudi Veliaht Prens Muhammet Bin Selman'a yönelik insan hakları ihlalleri nedeniyle yapılan eleştiriler son yıllarda artış gösterdi. Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Yemen'deki insanlık krizi eleştirileri körükledi.

    Suudi Arabistan'da 2019'da idam rekoru kırıldı

    Washington Post gazetecisi Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesi sonrası 5 şüpheli cinayetteki rolleri nedeniyle idam edilmişti. Geçtiğimiz 23 Nisan'da, Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmekte olan ve üniversite öğrencisi olduğu tahmin edilen bir gencin de aralarında olduğu 37 kişi bir günde infaz edildi.

    Suudi Arabistan'da şu anda kaç mahkumun ölüm sırası beklediği bilinmiyor. İdam cezasının infaz edilmesini bekleyenler arasında, 2011'de Arap Baharı sırasında hükümet karşıtı protestolara katılmaktan hüküm giyen mahkumlar da bulunuyor.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title