Haberler

Suriyeli işçiler çöken iskelenin altında kalan mühendisi arama çalışmalarına destek verdi

Güncelleme:

Gaziantep'te merkez Şahinbey ilçesindeki Akkent Camisi inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan için başlatılan arama kurtarma çalışmalarına 40 kişilik gönüllü Suriyeli işçiler de dahil olduİlçede dün saat 15.

Gaziantep'te merkez Şahinbey ilçesindeki Akkent Camisi inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan için başlatılan arama kurtarma çalışmalarına 40 kişilik gönüllü Suriyeli işçiler de dahil oldu

İlçede dün saat 15.42'de meydana gelen olay sonrası zemine uzun ve kalın ebatta çok sayıda tahta düşmesi nedeniyle oluşan enkaz, hummalı çalışmalarla inşaat dışına taşınıyor.

Havanın kararmasıyla beraber bölgeye getirilen seyyar ışık sistemleriyle aydınlatılan alandaki çalışmalarda yaklaşık 34 saat geride kaldı.

Kentte özel bir inşaat firmasında çalışan yaklaşık Suriyeli 40 inşaat işçisi çalışmaların yürütüldüğü alana gelerek gönüllü olarak ekiplere destek veriyor.

Suriyeli Ömer Bekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Çalışmalara destek olmak için organize olup alana geldiklerini belirten Bekir, şöyle konuştu:

"Duyduk ki meslektaşlarımız kaza geçirmiş, göçüğün altında kalmış 40 kişilik bir ekibim var hemen onları topladım ve buraya geldim. Burada çalışan herkes ve göçüğün altında kalan inşaat mühendisi bizim kardeşimizdir. Onlar önceden biz zor durumdayken nasıl bize yardım ettilerse şimdi biz onlara yardım etmek zorundayız. Elimizden geldiği kadar canla başla mücadele edeceğiz."

İşçilerden Yasin Hiddo ise olayı duyar duymaz yardım etmek için arkadaşlarını aradığını ifada etti.

Göçük altında kalan Korkut Küçükcan'ın canlı çıkarılması için hem dua ettiklerini hem de çalışacaklarını dile getiren Hiddo, "Burada bulunan kardeşlerimize yardım etmek için geldik. Zaten burada kardeş gibi yaşıyoruz, bu bizim vazifemiz. Göçük altında kalan arkadaşımızı bulmadan buradan gitmeyeceğiz. Gerekirse iki gün burada durmadan gayret ederek çalışacağız. İnşallah onu kurtaracağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Korkut Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title