Haberler

Yeni Sistemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kimdir? İşte Hakkında Merak Edilen Tüm Detaylar

Güncelleme:

Süleyman Soylu yeni sistemde de İçişleri Bakanı oldu. Süleyman Soylu kimdir? Nerelidir? Nerede okumuştur? İşte hakkında merak edilen tüm detaylar.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi kesinleşti. Yeni sistemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Peki Süleyman Soylu kimdir? İşte merak edilen tüm detaylar.

EĞİTİMİ

1969 İstanbul doğumlu olan Süleyman Soylu, ilk ve ortaöğrenimini İstanbul Gaziosmanpaşa´da tamamladı. Lise eğitimini Plevne Lisesi´nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

Yeni Sistemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kimdir? İşte Hakkında Merak Edilen Tüm Detaylar

MESLEK KARİYERİ

Meslek kariyerine 1990 senesinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) aracı kurumlarında başladı. 1989 senesinde okul arkadaşlarıyla ortaklaşa kurduğu bir şirketle ticaret hayatına atılan Süleyman Soylu, 1995 yılında kendi kurduğu şirketiyle siyasi hayatının yanı sıra halen ticari hayatını da sürdürmektedir.

DEMOKRASİ BULUŞMALARI TOPLANTILARI İÇİN TÜRKİYE'Yİ DOLAŞTI

Süleyman Soylu, 12 Eylül 2010 Referandumu sürecinde "evet" oyu tercihini anlatmak için "Demokrasi Buluşmaları" toplantılarıyla Türkiye'yi dolaştı.

2014'DE TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI GÖREVİNE GETİRİLDİ

5 Eylül 2012 tarihinde AK Parti'ye katılan Soylu, AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Süleyman Soylu, 15 Nisan 2014 tarihinde Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi.

İÇİŞLERİ BAKANI OLDU

7 Haziran ve 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde Trabzon'dan milletvekili seçilen Soylu, 24 Kasım 2015-1 Eylül 2016 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı, ardından İçişleri Bakanı oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Süleyman Soylu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title