Haberler

Son Dakika: Merkez Bankası, açık piyasa işlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkanını sıfırladı

Güncelleme:

Son dakika: Merkez Bankası piyasa yapıcı bankalara açık piyasa işlemleri çerçevesindeki imkan limitlerinin sıfırlandığını bildirdi. Merkez, bu son hamlesiyle arzını düşürerek, TL'nin değerini korumayı hedefliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) likidite konusunda bir adım daha atarak piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri için tanınan limitleri sıfırladı.

TCMB'nin resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, "Likidite yönetimi çerçevesinde 12 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkan limitleri sıfırlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

LİKİDİTEYİ NORMAL SEVİYEYE GETİRMEK İÇİN ATILAN BİR ADIM

TCMB, yeni tip koronavirüs salgını sonrası normalleşme adımları çerçevesinde, geçen haftadan itibaren bankaların fonlama maliyetini yükseltmeye başlamıştı. Analistler, TCMB'nin likidite yönetimi çerçevesinde yapılan değişikliğin, salgın sonrası dönemde piyasada sıkışıklığa neden olmadan likiditeyi normal seviyeye getirmek için atılan adımlardan biri olduğunu söyledi.

BU İŞLEM NE ANLAMA GELİYOR?

Açık piyasa işlemleri, Merkez Bankası tarafından finans piyasasındaki kısa vadeli faiz oranlarının politika faizi etrafında oluşmasını sağlamak ve likiditeyi düzenlemek için kullanılır.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (122)

mmm:

üretim yapmadan çözüm olmaz. . . sen üreticinin belini kır hiçbirşey üretmeyen dışardan alan bir ülke haline gel ondan sonra TL değer keybetti. Ülkenin gelir kaynağı vergiler cezalar olmuş

42
16
yanıtYanıtla
Borçluluk:

Mesele özel sektörün döviZ borçluluğu ve jeopolitik riskler. Üretim yoksa ihracat cumhuriyet tarihinin en yüksek oranlarına ulaşmazdı(2019)

yanıt2
yanıt5
HHH:

üretim yapılmadığını nereden biliyorsun?

yanıt1
yanıt14
hasan:

AKP SEÇİMİ KAYBETTİĞİ GÜN HERŞEY DÜZELİR

26
13
yanıtYanıtla
Aynen:

2002 se ne güzeldi yüzde 18500 faiz. Ekonomi süperdi. Sgk su vs.

yanıt2
yanıt8
Dsp is coming:

Aynen. Bak ist u kaybetti. İettye iskiye isparka zam yapılmadı bedava oldu. Trafik çözüldü. Haliç tertrmiz. Miss

yanıt1
yanıt1
REİS:

KAZANDIĞINIZDA 1998 DE DÜZELDİĞİ GİBİ OLUR DEMEK İSTEDİN HERHALDE

yanıt0
yanıt2
Erhan:

2002 den 2010 yılına kadar iyiydi ondan sonra zaten çöktü , Türkiye büyüyor diyor ama insanların alım gücü refah düzeyi ne oldu bunu söylemez , 2018 de seçimde evet denildikten sonra Türk lirası yüzde 57 değer kaybetti 2 senede ,

yanıt3
yanıt2
Kemal:

Herşey güzel mii olcak yoksa olanı da görüyoruz

yanıt0
yanıt0
Bedrettin:

yanlş düşunuyon

yanıt0
yanıt0
Tüm 122 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title