Haberler

Son dakika: Koronavirüs şüphesiyle Ankara Esenboğa'ya iniş yapan Tahran-İstanbul yolcu uçağından ilk görüntüler geldi

Güncelleme:

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda koronavirüs (Kovid-19) paniği yaşanıyor. Tahran- İstanbul seferini yapan THY uçağı koronavirüs şüphesi nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na acil iniş yaptı. Kum kentinden gelen 12 yolcunun ateşi sınırın üstünde çıkarken, şüpheli olarak değerlendirilen 17 yolcu karantina altına alınacak. Ölümcül virüs sebebiyle acil iniş yapan uçaktan ilk görüntüler geldi.

UÇAKTA 132 YOLCU VAR

Ankara Esenboğa Havalimanı'na saat 10.29'da acil iniş yapan TK 8VÇ sefer sayılı uçakta 132 yolcu bulunuyor.

Son dakika: Koronavirüs şüphesiyle Ankara Esenboğa'ya iniş yapan Tahran-İstanbul yolcu uçağından ilk görüntüler geldi

ÖN MUAYENE YAPILDI

Tahran-İstanbul seferini yapan uçaktaki yolcuların Sağlık Bakanlığının da koordinasyonunda Ankara Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık yetkilileri nezaretinde ön muayeneleri yapıldı.

İran'dan gelen ve ateşi sınır üstünde olan toplam 17 kişi şüpheli olarak değerlendiriliyor. Saat 12.30 itibarıyla Sağlık Bakanlığı ekipleri, ikinci bir kontrol için uçağa giriş yaparken tarama sürüyor.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

Koca koronavirüse ilişkin, "Tekrar hatırlatmak isterim ki, ülkemizde Yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. İlgili bakanlıklarımızın iş birliği, Bilim Kurulumuzun rehberliği ve tecrübeli sağlık çalışanlarımızla, ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Koronavirüs şüphesiyle Ankara Esenboğa'ya iniş yapan Tahran-İstanbul yolcu uçağından ilk görüntüler geldi

HASTANEYE NAKLEDİLECEKLER

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Tahran uçağının Ankara'ya inişi planlanmıştır. Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir" denildi.

Son dakika: Koronavirüs şüphesiyle Ankara Esenboğa'ya iniş yapan Tahran-İstanbul yolcu uçağından ilk görüntüler geldi

14 GÜN GÖZLEM ALTINDA TUTULACAKLAR

Sağlık Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere, 23 Şubat'tan itibaren, komşumuz İran'la kara, demir ve havayolu geçişleri durdurulmuştur. Kara sınırlarımız karşılıklı olarak kapalıdır ancak havayoluyla ülkemizden İran'a dönmek isteyen İran vatandaşları için dönüşler devam etmektedir. İran'dan ülkemize dönmek isteyen Türk vatandaşları için ise özel bir sefer düzenlenmiştir. İran'dan bu seferle ülkemize gelen Türk vatandaşları 14 gün süreyle gözlem altında tutulacaktır. Bu çerçevede Tahran uçağının Ankara'ya inişi planlanmıştır. Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir."

Son dakika: Koronavirüs şüphesiyle Ankara Esenboğa'ya iniş yapan Tahran-İstanbul yolcu uçağından ilk görüntüler geldi

THY, TAHRAN SEFERLERİNİ İPTAL ETMEDİ

Türk Hava Yolları'ndan (THY) bugün yaptığı açıklamada Türkiye-İran arasında yapılan bazı seferlerin durdurulduğu açıklanmıştı. THY, 27 Şubat'a kadar İran'ın İsfahan, Meşhed, Şiraz ve Tebriz'e düzenleyeceği seferlerini iptal ederken Tahran seferlerinin düzenlenmesinde bir engel bulunmadığını belirtmişti. THY, Tahran seferlerinin sayısını 2'ye düşürmüştü.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

İstanbul Ankara Tahran Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (65)

UYANMIŞ TÜRK:

ÜLKEYİ YÖNETENLERE SORUYORUM. ZATEN HER ELİNİ KOLUNU SALLAYAN BU ÜLKENİN SINIRLARINDAN GEÇİP ÜLKEYE GİREBİLİYORKEN, NEDEN ÜLKEMİZE BU VİRÜSÜ SOKMAKTA BU KADAR ISRARCISINIZ?

102
5
yanıtYanıtla
TARAFSIZ:

THY YE PES DOĞRUSU HALA İRANDAN SEFER Mİ YAPIYOR BU ÜLKEDE İNSANIN HİÇBİR DEĞERİ YOK HERŞEY PARA

69
5
yanıtYanıtla
Erol özer:

Pessss yani, ne cahilsiniz yaaa, Gelenler türk kardeşim, sen nerelisin

yanıt1
yanıt5
avrupa:

Bir çok avrupa ülkesine dahi virüs bulaştı irandan gelenlere laf edenler avrupadan gelenlere neden laf etmiyor yine mi ırkçılık yine mi din düşmanlığı? Getirilmelerine destek çıkmıyorum ama bilin istedim

8
56
yanıtYanıtla
Objektif ve nesnel:

Din düşmanlığı ile bağdaştırman çok anlamsız. Sonuçta Çin halk cumhuriyeti kominist.müslüman değiller ve çinlililerin de gelmesini istemiyoruz. Dinle alakalı bir durum olsaydı Çinliler gelsin derdik. Derdimiz koronovirusun can aldığı ülkelerde ki insanların Türkiye’ye taşınmaması.O bakımdan Avrupalılarda gelmesin. Kirletmesinler

yanıt13
yanıt1
ertan:

Dinini alda git camine

yanıt5
yanıt20
Ertan sana diyorum:

Sende dinsizliğini al sus otur yerine çok konuşma kara toprağı bekle...

yanıt41
yanıt6
Türkiye:

Ne kadar meraklisiniz arap ülkelerine.. Türkiye yol geçen hanı oldu sizin gibi düşünenler sayesinde..

yanıt2
yanıt4
Baybars:

Benzine bugün zam geldi, hamdolsun ekonomi iyiye gidiyor, dünya bizi kıskanıyor.

37
11
yanıtYanıtla
herhangi biri:

Allah aşkına bi sus yaa. .

yanıt6
yanıt14
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title