Haberler

Son dakika haberi | Bakan Kurum'dan kapatılan termik santrallerle ilgili açıklama

Güncelleme:

Gelen son dakika haberine göre Bakan Kurum'dan kapatılan termik santrallerle ilgili açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Gelinen süreçte mevzuata uygun şekliyle santrallerimiz yaklaşık 142 milyon değerinde yatırım yaptılar.

Bakan Kurum'dan kapatılan termik santrallerle ilgili açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum :

"Gelinen süreçte mevzuata uygun şekliyle santrallerimiz yaklaşık 142 milyon değerinde yatırım yaptılar. Hem baca gazı arıtma sistemlerinde hem de diğer sistemlerini etkin hale getirdiler. Şu an itibariyle mevzuatımıza uygun şekilde geçici çalışma ruhsatlarını bir yıllık süreç içerisinde kendilerine veriyoruz"

"Santrallerimizi 7 gün 24 saat izliyoruz. Burada vatandaşımızın sağlığını, güvenliğini ilgilendiren hususları denetliyoruz. Aykırı bir durum tespit edersek geçmişte olduğu gibi cezai işlem ve kapatma süreci yürüteceğimizi buradan duyurmak istiyorum"

MANİSA - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kapatılan termik santrallere ilişkin Manisa'da yaptığı açıklamada, "Soma Termik Santrali'nin 6 ünitesinden 4'üne, Kangal Termik Santrali'nin kapalı olan 2 ünitesine, Çatalağzı Termik Santrali'nin kapalı olan 2 ünitesine, Seyitömer Termik Santralimizin 4 ünitesinden 2'sine, Tunçbilek Termik Santralimizin de 3 ünitesinden 2'sine ve Afşin A Termik Santrali'nin de 4 ünitesinden 2'sine bir yıl geçici çalışma ruhsatı verilmiştir. Bu üniteler mevzuata uygun hale getirilmiştir" dedi.

Bakan Kurum, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Manisa'da Vali Ahmet Deniz'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, 1 Ocak tarihinde kapatılan termik santrallerle ilgili son bilgileri paylaştı. Bakan Kurum, "1 Ocak'ta 5 santralimizi tamamen, 1 santralimizi de kısmen kapatmıştık. Bu süreçte santrallerin çevre mevzuatına uygun hale gelmeleri için onlara süre tanımıştık. Gelinen süreçte mevzuata uygun şekliyle santrallerimizi yaklaşık 142 milyon değerinde yatırım yaptılar. Hem baca gazı arıtma sistemlerinde hem de diğer sistemlerini etkin hale getirdiler. Şu an itibariyle mevzuatımıza uygun şekilde geçici çalışma ruhsatlarını bir yıllık süreç içerisinde kendilerine veriyoruz. Bu çerçevede Soma Termik Santrali'nin 6 ünitesinden 4'üne, Kangal Termik Santrali'nin kapalı olan 2 ünitesine, Çatalağzı Termik Santrali'nin kapalı olan 2 ünitesine, Seyitömer Termik Santralimizin 4 ünitesinden 2'sine, Tunçbilek Termik Santralimizin de 3 ünitesinden 2'sine ve Afşin A Termik Santrali'nin de 4 ünitesinden 2'sine bir yıl geçici çalışma ruhsatı verilmiştir. Bu üniteler mevzuata uygun hale getirilmiştir. Diğer baca ve ünitelerde çalışmalar devam etmektedir. Orada da çevre mevzuatına uygun, bizim sınır değerlerimizi sağlayacak şekilde iyileştirmeleri yapmalarını istemiştik. Bu iyileştirmeler süreç içerisinde devam etmektedir. Biz geçici çalışma ruhsatı verdiğimiz bu ve önceki termik santralleri de 7 gün 24 saat izliyoruz. Burada vatandaşımızın sağlığını, güvenliğini ilgilendiren hususları denetliyoruz. Aykırı bir durum tespit edersek geçmişte olduğu gibi cezai işlem ve kapatma süreci yürüteceğimizi buradan duyurmak istiyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Murat Kurum Genel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title