Haberler

Son dakika: Elazığ ve Malatya'da esnafın kredi borçları faizsiz 1 yıl ertelenecek

Güncelleme:

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Elazığ ve Malatya'da esnafın kredi borçları bir yıl faizsiz ertelenecek. Esnafa 5 yıl vadeli 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek" dedi.

Deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Elazığ ve Malatya'da esnafa 50 bin TL faizsiz kredi verileceğini ve önceki kredilerin faizsiz 1 yıl erteleneceğini söyledi.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

"Başta Elazığ ve Malatya olamak üzere depremde vefat eden 41 vatandaşa Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemiz deprem vesilesiyle dünyaya örnek olacak muazzam koordinasyonla hızlı ve güçlü dayanışma içerisinde örnek teşkil edecek çerçevede operasyon gerçekleştirdi.

"TALEPLERİN HEPSİNİ DİNLEDİK"

Malumunuz Türkiye çok güçlü bir ülke. Özellikle son 18 yıldaki AK Parti döneminde güçlü değişim geçirmiş bir ülke. İnşallah Elazığ ve Malatya'da en kısa sürede yaralarımızı saracağız. Tabi bu noktada ilişkili bakanlıklarımızın tamamı çok yoğun bir mesai ortaya koyuyor. Bizim bakanlığımız da çok önemli talep ve sıkıntıları birinci ağızdan dinledi. Depremden etkilenen noktalarda işçilerimiz, esnaflarımzı başta olmak üzere taleplerin hepsini dinledik.

"HALBANK, 5 YIL VADELİ FAİZSİZ FİNANSMAN SAĞLAYACAK"

Özellikle bugün Elazığ merkezinde yaşanan bu yıkımın ekonomiye etkisi üzerinde acil durumlar atma noktasında birtakım kararlar aldık. Halkbank'ımız, Elazığ ve Malatya'daki tüm esnafa 50 bin liraya kadar 5 yıl vadeli ve faizsiz bir finansman imkanı sağlayacak.

"KREDİLER FAİZSİZ 1 YIL ERTELENECEK"

Halkbank, iki ilimizdeki esnafımızın halihazırdaki tüm kredilerini faizsiz bir yıl ödemesiz erteleyecek. Ziraat Bankası, özellikle bu iki ilimizdeki çiftçilerimizin mevcut kredilerini bir yıl süreyle faizsiz erteleyecek."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ziraat Bankası Malatya Elazığ Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title