Haberler

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parayla maske satışı kesinlikle yasaktır

Güncelleme:

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konferans yöntemiyle toplanan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, "Parayla maske satışı kesinlikle yasaktır. Marketlerde verilenlerde ücretsizdir" dedi. Erdoğan ayrıca, Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'deki pandemi hastanelerinin 45 gün içerisinde bitirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı bugün 15:18'de Huber Köşk'ünde video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Koronavirüs tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdiği ifade edildi. Kritik toplantıda ayrıca terörle mücadele ve uluslararası gelişmeler de masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"PARA İLE MASKE SATIŞI YASAKTIR"

Para ile maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Devlet olarak biz tüm maskeleri ücretsiz ulaştıracağız. Çalışanlar ve görevli olanlar dışında insan hareketliliğini en aza indireceğiz. Bu musibbetten hep birlikte kurtulacağız. Test sayısında 20 bini geçtik. Hastanelerimizde teşhis ve tedavi noktasında bir sıkıntımız yoktur. Türkiye sağlıktan gıdaya ve temizlik malzemelerine kadar acil ihtiyaç duyulan konularda oldukça iyi yerdedir

PANDEMİ HASTANELERİ 45 GÜN İÇERİSİNDE BİTİRİLECEK

Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de hastane yapıyoruz. 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz. Buraları halkımıza sunacağız. Bizi yakından ilgilendirdiği için Avrupa ve ABD'deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ülkemiz bir tehditle karşılaştığında devlet ve millet ele ele vererek tüm imkanlarını seferber etmektedir, bugün de yaptığımız budur.

MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK

Kredi garanti fonunun destek ve kapasitesini arttırdık. Vergi sigorta ve kredi geri ödemelerine sağladığımız kolaylıklara yenisini ekliyoruz. KOSGEB geri ödeme desteklerinden faydalanan 136 bin işletmemize Nisan Mayıs Haziran ayları itibariyle yapacakları banka kredi ödemelerini de erteleme imkanı sağlıyoruz. Bu ertelemeden kaynaklanacak maliyeti KOSGEB üstlenecektir. İhtiyacı olan hiçbir vatandaşımız devletinden yardım istemekten çekinmesin. Kampanyamıza milletimizin gösterdiği teveccüh bu ülkenin temellerinin ne kadar sağlam olduğunu ispatlamıştır. Şu ana kadar Milli Dayanışma Kampanyasına destek 1 milyar 500 milyon lirayı buldu. Salgının ardından dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kabine Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title