Haberler

Almanya'dan Suudi Arabistan'a Kaşıkçı Tepkisi! Kritik Ziyaret Askıya Alındı

Güncelleme:

Almanya Dışişleri Bakanı, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle Suudi Arabistan ziyaret planını askıya aldığını açıkladı. Bakan, "Suudi Arabistan bu konuda açıklama yapacağını bildirdi. Bu açıklama sonrası ziyaret planı hakkında karar vereceğiz." dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle Suudi Arabistan ziyaret planını askıya aldığını açıkladı. Heiko Maas, "Suudi Arabistan bu konuda açıklama yapacağını bildirdi. Biz de bunu bekleyeceğiz. Bu açıklama sonrası ziyaret planlarının mantıklı olup olmadığına bakıp karar vereceğiz." diye konuştu.

ZİYARET PLANINI ASKIYA ALDI

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, muhtemel Suudi Arabistan'ı ziyaret planını askıya aldığını açıkladı.

KAŞIKÇI VAKASINDA YETKİLİLERİN AÇIKLAMA YAPMASINI BEKLİYOR

Heiko Maas, Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi ile görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, Suudi Arabistan ziyaretine ilişkin, Cemal Kaşıkçı vakasında yetkililerin açıklama yapmasını beklediğini dile getirdi.

Son Dakika! Almanya'dan Suudi Arabistan'a Kaşıkçı Tepkisi! Kritik Ziyaret Askıya Alındı

"SUÇLULARIN HESAP VERMESİ GEREKİYOR"

Kaşıkçı vakasındaki iddiaların çok rahatsız edici olduğunu ve bu vakanın derhal ve boşluk bırakmadan tam olarak açıklanması gerektiğini vurgulayan Alman Dışişleri Bakanı Maas, Almanya olarak bu konuda Suudi Arabistan'dan eksiksiz soruşturma beklentilerini ve suçluların hesap vermesi gerektiğini ifade ettiklerini hatırlattı.

"AÇIKLAMA SONRA ZİYARET PLANI İLE İLGİLİ KARAR VERECEĞİZ"

Maas, Suudi Arabistan'a planlama aşamasında olan ziyaretin ise Suudilerin yapacakları açıklama sonrası netleşeceğini ifade etti. Heiko Maas, "Suudi Arabistan bu konuda açıklama yapacağını bildirdi. Biz de bunu bekleyeceğiz. Bu açıklama sonrası ziyaret planlarının mantıklı olup olmadığına bakıp karar vereceğiz." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title